4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Miért teszik tönkre az embereket?

 

A címzett válaszát megküldte szerkesztőségünk részére, melyet ezúton adunk közre:
“A Ceglédi Rendőrkapitányságra  2012. március  11-én  eljuttatott  ” Nyílt levél a Rendőrkapitányhoz ” nevű közérdekű  bejelentésben foglaltakat megvizsgálva  az alábbi tájékoztatással élek:
A nyílt  levélben az  ismeretlen bejelentő  a vendéglátósokat  közvetve  sújtó azon  rendőri intézkedésekre  panaszkodik, amelyek  a vendéglátó helyeket  látogató, ott   szeszes italt  fogyasztó, majd a  közúti forgalomban  közlekedő  járművezetőkkel szemben foganatosítanak rendőreink.
A Rendőrség jogszabályi  kötelezettségének eleget  téve a  törvény által  megszabott kereteken belül  teljesíti  feladatát, amikor  az ittas járművezetők  kiszűrésére   törekszik. A levél tartalmából kiindulva az emberi élet  értékét a vállalkozói haszonnál  magasabbra  helyezve a jogalkotók akaratának  megfelelően  az ittas állapotban  bekövetkező közúti közlekedési  balesetek áldozatainak  számát  kívánjuk csökkenteni. Ha csak egyetlen ember életét, testi  épségét sikerül megőriznünk, erőfeszítésünk máris nem volt hiába való.
Az elmúlt  éves adatok alapján  célkitűzésünk eredménnyel is járt, hiszen  2011 évben  az előző  évi baleseti  adatok alapján  az ittasan közúti  balesetet okozók számát  jelentősen,  mintegy   1/4-ével  sikerült  csökkentenünk.
A fentiek alapján is jól látható, hogy nem  a szeszes  italt  fogyasztókkal, hanem  az ittasan  járművet  vezetőkkel  szemben  lépünk  fel. Feladatunkat  figyelemmel az elért  eredményekre, és az azokon  túlmutató  bűnmegelőzési eredményekre, a  jövőben is folytatjuk, amelyhez  ezúton  is kérjük  a levélíró és vendéglátós  társainak  együttműködését, hasznos a  tevékenységünket értékelő visszajelzéseit, hiszen  városunk polgárainak biztonsága közös érdekünk! 
Tisztelettel: Ambrus Zoltán r. alezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...