20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Elbocsátások

Megkerestük Dr. Diósgyőri Gitta jegyzőt az elbocsátásra kerülő személyek számát, munkakörét tudakolva, illetve, hogy milyen kritériumok alapján kerültek a személyek kiválasztásra.
Válaszában a jegyző az alábbiakról tájékoztata lapunkat: “Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a létszámcsökkentés  elrendeléséről szóló 52/2012. (III. 22.) Ök. határozata alapján a csökkentés nyolc személyt érint. Az érintett személyek munkaköréről nem áll módomban tájékoztatást adni, hiszen ezek megnevezése esetén maguk a személyek is beazonosíthatóak lennének, az ő nevük viszont a munkaadó és a munkavállaló közötti, nem nyilvános adatok körébe tartozik.
A kiválasztás összetett, hosszadalmas és bonyolult folyamatában elsődlegesen a törvényi védettségekre voltunk tekintettel, egyéb szempontokra vonatkozóan nem áll módomban tájékoztatást adni.” – szól a levél.
A csatolt március 22-i ülés jegyzőkönyvéből mindenesetre megtudható, hogy június 30-cal a Hatósági és az Okmányirodánál 1-1, a Pénzügyi Irodánál 2, a Közoktatási és Szervezési Irodánál pedig összesen 4 ember állása szűnik meg.
Informális adatok szerint az állások megszűnése ebben az évben 2 millió forint megtakarítást jelent majd a városnak. Ez töredéke annak, amit az önkormányzati bizottságok tagjainak fizetnek egy évben. Nem is beszélve a költségvetési vitában is előkerült külsős tanácsadóként, presztízs munkakörökben alkalmazott személyeknek kifizetett milliókról.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....