1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Színek, ízek, illatok

Valószínű, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy a növények látványát terápiaszerűen alkalmazom, mert a kertészet munkatársai – felismerve a 21. századi ember krónikus természethiányát – szinte sportot űznek abból, hogy felvidítsák és pihentessék a szemet, testet, lelket. Tanúsíthatom, hogy az évek alatt kialakított szemet gyönyörködtető újdonságok nem csupán esztétikai látványként, de lélekgyógyító orvosságként is hatnak.
A halastó a bejáratnál, benne méltóságteljesen úszkáló halacskákkal régóta kedvence gyereknek-felnőttnek. A legkisebb látogatókra gondolva a kertészet sarkában mintadarabként is funkcionáló játszóteret is kialakítottak. Míg szüleik vásárolnak, nézelődnek addig ők a hintákon, mászókákon és az óriási homokozóban múlatják az időt. A kisebbek vagy félénkebbek pedig a fedett részben létrehozott játszósarokban különböző színezőkkel, kirakókkal, gyerekkönyvekkel és újságokkal foglalhatják le magukat.
A kertészet munkatársai azonban most már a felnőttekre is gondoltak. A fedett üvegházban újonnan kialakított kávézó és büfésarok lehet a magamfajta kertészetturistának a felfrissülés helye, ahol egy capuccino és némi rágcsálnivaló társaságában, óriásnövények és a szivárvány minden színében pompázó orchideák között kényelmes ülőgarnitúrán pihenhet meg, frissülhet fel az elcsigázott látogató, (vagy az elcsigázott látogató férje!). Aki pedig a pihenés idejét szellemi felfrissüléssel is össze akarja kötni szakmai lapokból okosodhat. 
Egy hétvégi látogatás az Oázis Kertészetbe tehát mostantól vásárlás helyett, akár családi program is lehet. Bár ahogy magamat ismerem, egy-két tavaszcsalogató szerzeményt mindenképpen hazaviszek, azzal a nyugalommal, hangulattal együtt, amit itt szereztem.
ka

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...