6.2 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Hagyományok Földjén


A falu arculata az elmúlt 35-40 évben nagy változáson ment át. Ma alig akad olyan porta, amelyik előtt ne állna egy szépmívű, faragással díszített székelykapu, amelynek vésett feliratai már kívül sejtetik a háziak szíves vendégszeretetét és a székelyek furfangos gondolkodásmódját.

Sinka Arnold és a Malomfalvi Falufejlesztő Egyesület szervezésében, Béres József Búzásbesenyőről származó fotóstársunk segítségével, és Baán Katalin fotóművésznő vezetésével vettünk részt a fotótáborban, melynek célja az volt, hogy külső szemmel rögzítsük egy eltűnőben levő falu életének mindennapjait. Építészetét, népművészetét, a tájat, az embereket, és a mindennapi foglalatosságokat az állattartástól a kézművességig. Részévé váltunk életüknek, áradt felénk a szeretet, a türelem, a megértés, és kedvesség. Részt vettünk templomi ünnepségen a jubiláns házaspárok hálaadásán, focimeccsen, a hajnali fejésen, kenyérsütésen, székelykapu faragáson… Fotóinkon keresztül szeretnénk továbbadni, megmutatni az összegyűjtött értékeket, érzéseket, élményeket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...