17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hamma Mia!

Ma délelőtt különös forgatagra figyelhettek fel Cegléd egyik legforgalmasabb útján végighaladók. A Kossuth Ferenc utcában nyílt meg a HAMMA-MIA, mely erre a napra zenés, táncos programokkal csalogatta szokatlan ételkínálattal nyíló éttermébe vendégeit. Az ünnepségen megjelent Földi lászló polgármester is, aki köszöntőjében gratulált a vállalkozóknak a bátorsághoz, hogy mertek a gazdasági válság ellenére alkoholmentes, a fiatalabb korosztályt megcélzó vendéglátó helyet nyitni. Az átadást jelképező szalagot is a polgármester, valamint Horváth László, a tulajdonos Kono Hungary Kft. képviselője, és Romhányi Éva, az üzlet vezetője vágta át.
– Kevés olyan helyzet van az életben, amikor sok ember együttműködésével sikerül nagy jelentőségű dolgokat eredményesen véghezvinni. Ehhez távlatos gondolkodásra, jó szándékú cselekedetekre, anyagi háttérre, kitartó munkára, és persze szerencsére is szükség van – vezette be az üzlet bemutatását a házigazda Horváth Melinda.
Az ételkínálat legkülönlegesebb darabja a fagylalttölcsér formájú pizza, a KonoPizza. A különlegesség Rossano Boscolo ötlete volt, aki séfiskoláival és neves szállodáival már kivívta a szakma elismerését. A séf a méltán világhírű olasz gasztronómia remekét, a pizzát helyezte találmányával új dimenzióba. 2004-re szakembereivel közösen fejlesztette ki a 21. század új street-food-ját, amely tökéletesen alkalmazkodik mai felgyorsult életvitelünkhöz: ízletes, gyors, sokáig friss, és séta közben is könnyen fogyasztható. Ezt követő évben nyílt az első üzlet Olaszországban, ahol elkezdték a kiváló olasz alapanyagokból és tartósítószer-mentes tésztából készülő KonoPizza árusítását. 2006-ban a sikereken felbuzdulva, Signore Boscolo újra merészet álmodott: olyan étteremformát terveztet meg, amely bárki számára megvalósítható, szakmai előképzettség nélkül, ezzel a KonoPizza elindult világkörüli útjára.
Az Olaszországban – egyedi recept alapján – készülő pizzatölcsérbe finoman fűszerezett, szintén onnan származó, 100%-ban friss paradicsomból készült szószt pumpálnak egy erre kifejlesztett melegítő-tárolóból. Reszelt mozzarella-val és más, gondosan kiválasztott friss alapanyagokkal rétegesen megtöltik. A Konopizzát a sütőbe helyezik, ami Signore Boscolo innovációs képességeinek újabb bizonyítéka. “Két és fél év folyamatos fejlesztésének eredménye ez a remekmű, mely ötvözi a légkeveréses sütők technológiáját egy automatizált forgó szalagsorral. Mindez lehetővé teszi, hogy Konopizzánk magától bevándoroljon a kemence bal oldali nyílásán, majd vendégeink számára egy üvegen keresztül végigkövethető módon, ropogósra sülve érkezhessen meg a másik oldalon. Friss, illatos, ropogós, és 30 percig meleg! Fantasztikus!” -mutatta be a valóban nem mindennapi ételkülönlegességet Horváth Melinda.
A KonoPizza mellett az étterem ajánlja sült burgonyáját, amely egy csepp olaj nélkül készül. Eredeti török szakács készíti a gyrost, de fogyasztható hamburger hot-dog, melegszendvicsek, reggeli tojásrántotta, házias palacsinta és gofri is. Az étterem házhozszállítást is vállal nyitvatartási idő alatt.


 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....