18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Kutyák és/vagy gyerekek?

Lapunkban nem szokás, hogy olvasói levelekhez kommentárt fűzzünk, a szabad sajtóban szabad az olvasói vélemény (is). Ritka esemény, hogy két levél egymástól függetlenül, ugyanazon problémát két szemszögből mutasson be. A témájukban kapcsolódó, szinte egyszerre érkezett, két olvasói levelet ezért most együtt jelentetjük meg.
 
Tisztelt Krizsán Ervin! Ne haragudjon, hogy ismeretlenként zavarom, de már nem tudok kihez fordulni, talán Ön tud nekem segíteni. Ceglédi kisgyermekes anyuka vagyok. A Szent Imre herceg utcában a 10-emeletesekben lakunk. Sajnos, nincsen módom levinni a kicsiket a szép füves területre, ami hosszan húzódik a “3 tizes” előtt, mert a kutyások járnak oda! Beszéltem már a Várvag vezetőjével, de sajnos semmire sem mentem. Sajnos, sok kisgyermekes család lakik a tizesünkben és senki nem megy le, játszótérre nem mindig vágynak a gyerekek, hanem a frissen vágott fűbe szívesen mennének a ház elé. A közös képviselő úgyszintén kutyás, így ő szóba sem jöhet ezügyben intézkedni, én pedig nem akarok vele haragot, hogy összefogjak a háta mögött a lakókkal és aláírást gyűjtsek.
Tisztelettel: Név és cím a szerkesztőségben
 
Tisztelt Panoráma Szerkesztőség! Én egy olyan témában szeretném a véleményemet leírni, amiben sokan egyetértenek velem, akiknek kutyájuk van és szeretik is az állat- és növényvilágot. Én lakótelepi lakásban lakom és van egy tündéri kiskutyám. Amikor elmegyünk sétálni számtalanszor tapasztalom meg a negatív megnyilvánulásokat, hogy miért pont itt sétálunk, pedig semmi rosszat nem csinálunk, zacskó is mindig van nálam és össze is szedem a kutyám piszkát. Sőt, még nekünk kutyásoknak lehetne panaszunk, sokszor  több száz méteren keresztül kell a zacskót őrizni, míg végre kukát találunk. Nem tudom, hogy az emberek miért utálják ennyire az állatokat és magát a természetet. Egy állattól sokkal több szeretetet kapunk, mint az emberek egymástól. Az emberek csak arra képesek, hogy egymást hátba támadva, alattomosan, irigységből megkeserítsék egymás életét. Egy másik szemszögből nézve pedig, ha a Földön csak az állatok léteznének, akkor a Föld még mindig ugyanolyan tiszta és érintetlen lenne. Szeretném, ha az emberek a kutyások bántása helyet inkább magukba néznének és elgondolkodnának azon, hogy ők mennyire élnek környezettudatos életet és mennyire van szerepük abban, hogy a minket körülvevő természet egyre jobban pusztul.
Tisztelettel: Egy hűséges olvasójuk
 
A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....