12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Esküt tettek olimpikonjaink

Az eseményen megjelent többek között Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára és Jonathan Knott, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: mindenki, aki kivívta az indulási jogot az olimpiára és a paralimpiára, már bizonyította sportolói nagyságát. Utalt rá, hogy az olimpikonokra felnéznek, szeretet és bizalom árad feléjük, és kívánja, hogy a tiszta játék, a fair play szellemében küzdjenek majd Londonban. Borkai kiemelte: minden olyan nyári olimpián, ahol a magyarok indultak, mindig sikerült aranyérmet szerezniük, és biztos benne, hogy a Londonban kiosztásra váró 302 aranyból jut majd a magyaroknak.
Kövér László hangsúlyozta: köszönet illeti mindazokat, akik segítségével kialakult az olimpiai csapat, amely hazáját képviseli majd a londoni játékokon. Kitért rá: egy olyan eszmény köti össze az olimpikonokat, amely révén 116 éve minden ország elküldi bajnokait oda, ahol fellobban az olimpiai láng. Végezetül sok sikert és szerencsét kívánt az olimpikonoknak.
A sportolók nevében Marosi Ádám öttusázó jelezte: társai képviseletében kijelentheti, hogy készen állnak az olimpiára, és megmutatják majd a világnak, milyen a magyar virtus. Köszönetet mondott azoknak, akik segítették a felkészítésüket, továbbá a szurkolóknak és a szüleiknek is.
A korábbi játékok magyar és külföldi emlékezetes pillanatait is felelevenítő ünnepségen – amelyen Miklósa Erika énekes is fellépett – Kásás Tamás felkötötte a magyar olimpiai zászlóra az Orbán Viktor miniszterelnök adományozta emlékszalagot.
Forrás: MTI – Fotó: sport365.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....