3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Bemutatkoztak a Ceglédi KK SE új játékosai

A keretben még egy szabad hely van, melyre balkezes átlövőt keresnek. A Ceglédi KKSE korábbi edzőjével, a csapat egykori játékosával, Kökény Istvánnal szerződést hosszabbítottak. Másodedzője Rapi Róbert lesz, Erdélyi László pedig a játékon kívül, mint kapus edző is segíteni fogja a csapatot a felkészülésben.
 
Lapunk kérdezte az NB.I őszi szezonjára való felkészülés részleteiről Borsos Gergő szakosztályvezetőt.
– A legutóbbi nyilatkozatodban az NB. I-es szerepléshez szükséges anyagi háttér még nem volt biztosított. Megtaláltátok a kellő támogatói kört?
– Az NB.I/B megnyerésekor még kérdéses volt az NB. I-es szereplés, de mára ez a kérdés lezárult. A múlt héten beadtuk a nevezésünket, így már hivatalosan is NB. I-es csapat vagyunk. Ezt azért mertük felvállalni, mert több új szponzor csatlakozott a támogatóinkhoz és a város vezetése, illetve Földi László polgármester úr megígérte nekünk, hogy a tavalyinál nagyságrendekkel több támogatást tud adni a város, mint az előző években. Emellett a TAO-s pályázat sikere is kellett ahhoz, hogy édesapámmal úgy döntöttünk, hogy nekivágunk az élvonalnak. Édesapámék cége a BSS 2000 KFT, továbbra is a csapat fő támogatója, sőt a dupláját fordítja a kézilabda csapatra, mint tavaly. Már összeállt a költségvetésünk, ami az NB. I. legkevesebb összege lesz, de mi nagyon bízunk benne, hogy a jó erősítésnek köszönhetően bent tudunk maradni az NB. I-ben.
– Térjünk is rá az igazolásokra. Kik távoztak és kiket sikerült Ceglédre hozni?
– Dengi Zoltán nem tudta vállalni a további munkát, amit nagyon sajnálunk. Ő az utánpótlás csapatunkat is edzette, a junior csapatot Jakab László veszi majd át, az ifi csapatot pedig Rapi Róbert irányítja majd, aki Kökény István mellett másodedzői feladatot is ellát. Távozott a csapattól Turák Csaba, Molnár Pista és Benedek Tibi. Sajnos ők már nem fértek be az NB I-es keretbe.
Csurgóról érkezett a 23 éves junior válogatott beállós Antal Szabolcs, aki tavaly Kecskeméten szerepelt kölcsön játékosként. Tatabányáról érkezett kölcsön játékosként Takács Bence. Újra ceglédi színekben játszik majd Jose Savon, akit a ceglédi közönség Rodni becenéven ismer és leigazoltunk még egy Kubai válogatott kapust is Misael Iglesiast, aki a kubai válogatottal olimpián és más világjátékokon is szerepelt már. Úgy gondolom, hogy komoly erősítésnek számítanak az igazolásaink, de még egy hely kiadó a csapatban. Jobb lövő poszton teszteltünk egy szerb junior válogatott kézilabdázót, de sajnos nem felelt meg az elvárásainknak.
– Sok sikert kívánunk a szeptember 9-én induló NB. I-es szerepléshez!
pézsé

Fotó: Infocegléd

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...