13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Másként látni a világot

– Miként kerültél a Ceglédi Fotóklubba?
– A Ceglédi Fotóklubba egyik napról a másikra „csöppentem” bele, a bátyám segítségével, aki ismerte Sallai Lászlót, a klub oszlopos tagját. Szerintem nem is kell mondanom, mit jelentett számomra a lehetőség, hogy rutinos fotósok társaságába kerülhetek.
– A Fotóklub tagjaival havonta többször is összeültök. Hogyan kell elképzelni egy ilyen találkozót?
– A találkozók alkalmával megmutatjuk egymásnak az újonnan készített képeinket, amit szakmailag értékelünk. Ezt hasznosnak találom, mivel olyan emberektől kapok segítséget, kritikát, akiknek a szavára sokat adok, itt most gondolok Papp Elekre vagy Sallai Lászlóra. Egy kezdő fotósnak nincs is ennél jobb tanulási lehetősége.
– Van olyan fontos dolog, amit az ember megtanul a fotózásból?
– Igen, elsősorban az, hogy segítségével az ember képes lesz másként látni a világot. Észre kell venni egészen apró dolgokat, olyan dolgokat, amik megfogják az embert, és nem tud úgy elsétálni a kép előtt, hogy ne keltene benne valamiféle gondolatot.
Természetesen egy jó fénykép elkészítése során az ember olyan tulajdonságai, mint a türelme, fantáziája és precizitása is fejlődik.
– Melyik eddig elért eredményedre vagy a legbüszkébb?
– A Közgáz meghirdetett egy Sport fotópályázatot, én pedig egy CrossFitben jellegzetes gyakorlatot örökítettem meg. Ezzel a képemmel maximális pontszámmal nyertem meg a versenyt.
Tavasszal pedig a MAFOSZ által szervezett Szalon című pályázaton is részt vettem, ahol az 1400 pályázó közül a 112. helyezést értem el, és csupán egy ponttal maradtam le a tiszafüredi kiállításról.
– Szeretnéd, ha a hobbid hivatássá válna?
– Kereskedelem és marketing szakirányban szeretnék továbbtanulni, amihez kapcsolódhat a fényképészet. A továbbtanulás azonban még nyitott számomra, mivel a felvételi eljárás során elszámolták a megszerzett pontjaimat, így csak később derül ki, hogy felvételt nyerek-e az általam választott főiskolára.
– Vannak kedvenc fotós témáid?
– Jelenlegi kedvenc fotós témáim a HDR képek, hosszú záridős képek és a makró fotózás. Ezekkel a fényképezési technikákkal tudom legjobban megörökíteni azt, amit szeretnék. Ezen kívül mostanában kezdek ismerkedni a portréfotózással is, ami merőben új terület számomra.
– Nem csupán fényképezőgéppel a kezedben töltöd napjaidat, említetted, hogy szabadidődben CrossFitezel. Kifejtenéd ezt bővebben?
– Nekem ceglédiként szerencsém van. Európa egyik legjobb CrossFit versenyzője és edzője felügyelete mellett sportolhatok. A CrossFit egy összetett sport, ahol olyan súlyemelést kell elképzelni, ami dinamikus mozgással párosul. A cél adott idő alatt minél több ismétlésszámot elérni az adott feladatsorból, vagy azt minél rövidebb idő alatt teljesíteni.
A feladatok között szerepelhetnek a következő gyakorlatok: húzódzkodás, fekvőtámasz, guggolás, lábemelés, kitörés, fallabda, futás, nagysúlyos gyakorlatok, kettlebell gyakorlatok. Egy éve edzek, heti kettő-három alkalommal. Az edzésekre egyébként általában elviszem a fényképezőmet, és ott is próbálom megörökíteni a jó pillanatokat.
– További szép sikereket kívánok neked, s mindenkinek szívből ajánlom, hogy térjen be a művelődési központ kiállító termébe, ahol a Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállításon augusztus 29-ig az ifjú fotós két képe is látható.

Fotók a kiállításról Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...