14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Angol anyanyelvű gyerekek is érkeztek

– Hogy találtál az OM-re?
– Először akkor hallottam az OM-ről, amikor egy az OM hajóján szolgálatot végző házaspár eljött a templomunkba. Érdeklődtem, hogy hogyan lehet a hajón dolgozni és azt mondták, hogy először vegyem fontolóra a nyári “külszolgálatot”…- ez 1990 nyarán történt. A következő nyáron már csatlakoztam egy belgiumi szolgálathoz és a rákövetkező januárban (1992-ben) már az OM csapat tagja voltam. Először csak 1 évről volt szó, mivel csak egy évet engedtek el a cégemtől, ahol korábban dolgoztam. 20 év elteltével még mindig az OM-nél szolgálok .
– Mi ez az OM?
– OM egy nemzetközi, felekezetek közötti missziós szervezet. Több mint 100 országban, több mint 6000 embert foglalkoztat az OM. Van egy Logos Hope nevű hajónk, amely egy úszó könyvkiállítás, és amely a helyi egyházi közösségeket is segíti, bármerre is megy. Ahol lehetséges ott az OM az erkölcsi látását, világnézetét megosztva együtt dolgozik a már létező gyülekezetekkel, hogy közösen buzdítsák és segítsék a helyi keresztényeket (hívőket). Célunk az, hogy a helyi kultúrát tiszteletben tartva, a helyi hívők képességeit felhasználva egy olyan utat mutassunk, amelyet végül maguk is végig tudnak járni, az OM csapat segítsége nélkül is.
–  És Cegléd?
– Nagyon szeretek visszajárni Ceglédre és újra találkozni az emberekkel. Felismertem és nagyra értékelem a magyarországi kapcsolatok fontosságát. Várom a visszatérést, mindig egy kicsit jobban megismerni titeket és ugyanazokat az arcokat látni évről évre. Igen buzdító látni, hogy a tábor levezénylésével kapcsolatos szerteágazó szervezési feladatok egyre nagyobb részt a közösség átveszi. Egyre nagyobb felelősséget vállaltok a programok lebonyolításával kapcsolatban is. Nagyon jól szervezettek vagytok, és igen jó a csapatmunka.
– Nagyon nagy munka egy ilyen tábor, van értelme?
– Az egyik legjobb dolog a ceglédi táborban hogy a városi közösséget is megszólítja. Ez nem csak egy templomi esemény, ez egy evangélizáció. A gyerekek és szüleik –akár gyülekezeti, akár nem– nem csak az evangéliumi üzenetet hallják, de a keresztény élet alapelveit is megismerhetik a bibliai történetek, a tanárok és a csapat segítségével. Magyarországi tapasztalataim alapján tudom, hogy kell egy kis idő, amíg az emberek reagálnak Krisztus üzenetére. Ezért is fontos hogy évről évre átadjuk az üzenetét és a következő években pedig építsünk rá.
– Milyen volt az ez évi tábor?
– Úgy érzem ez évben nagyon jól sikerült a tábor. Érdekes volt, hogy hat angol anyanyelvű gyerek is érkezett a nyolc felnőttel, s így ismét kisebb csoportokban dolgozhattunk és a gyerekek többségének angol tudása is volt. Nagyon jó programokat sikerült szervezni, és úgy tűnt a gyerekek is jól érezték magukat. Némi nehézség támadt az ovis csoporttal, de miután az “idősebbeket” a következő csoportba áthelyeztük, már gördülékenyen ment minden. A pénteki nap egy kicsit nehéz volt mivel a délelőtt és a délután fel lett cserélve a Paci Doki kirándulás miatt. Így kevesebb idő jutott a tanításra, és a vasárnapi szolgálat összefésülésére. Tudom, hogy az OM csapat minden egyes tagja remekül érezte magát, élvezte az összes esti programot, és mint mindig a hét fénypontja most is a szalonnasütés volt (egy angol ilyesmit el sem mer képzelni). Áldásként tekintünk arra, hogy megtapasztalhattuk a magyarok vendégszeretetét, és hogy betekintést nyerhettünk a befogadó családok életébe.
– Visszavárunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...