6.2 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Roma válságstáb alakult

Az elmúlt hétvégén történt ceglédi etnikai konfliktusra reagálva civil megmozdulás szerveztek érdekvédő szervezetek és szimpatizánsaik augusztus 20-án Présház utcába egy magánházba. Az interneten is hirdetett rendezvényre a szervezők invitálták azokat a környékbelieket és budapestieket, akik “szívesen kiállnak a – ceglédi Jobbik és holdudvara által mesterségesen, előre kitervelt – gárdista provokáció ellen.” -írják a szervezők felhívásukban.
A 9 óra körül tartott demonstráción országosan ismert roma és magyar érdekvédők is megjelentek, így Horváth Aladár, Iványi Gábor, Daróczi Ágnes és férje is. Az országos lapok és televíziók munkatársai előtt a mintegy ötven környékbeli cigány származású lakost biztosították támogatásukról, meghallgatták panaszaikat.
Az eseményen részt vett és az országos és helyi médiának nyilatkozott az ügyben felállított válságstáb vezetésével – a roma családfők által – megbízott Jakab István is. A 41 éves, ceglédi vállalkozó, (aki nem azonos a vajdával) lapunkat arról tájékoztatta, hogy olyan programot szeretnének kidolgozni a helyi önkormányzattal és rendőrséggel közösen, ami javítja a roma-magyar viszonyt és visszaszorítja a bűnözést. Véleménye szerint a helyzet nem fajult volna idáig, ha az említett két szervezet a cigány vezetőkkel közösen kereste volna a megoldásokat.

Fotók a megmozdulásról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...