10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Kistermelői piac nyílt

Földi László országgyűlési képviselő polgármester augusztus 23-án megnyitotta a csütörtöki termelői piacot Cegléden, ahol régebben is évszázados hagyománnyal működött: a  Kossuth téri piacon.
A helyi ős- és kistermelői, valamint kofa örökséget, a pezsgő termelői piaci életet szeretné bővíteni önkormányzati támogatással két ceglédi ős-, illetve kistermelő hölgy, Zsámberger Szilvia és Osgyáni Elvira, több kistermelővel és mezőgazdasági terméket előállító árussal összefogva. Saját tapasztalatuk is bizonyítja, hogy egyre nagyobb igény van a jó minőségű, hazai (és főleg a házi) termékekre, hiszen a tudatos fogyasztóknak fontos a portéka eredete, minősége és természetesen az ára.
A polgármester hangsúlyozta, hogy az új, csütörtöki piac 15-18 óra közötti nyitvatartási ideje igazodik ahhoz a bevásárló réteghez is, akik a hajnali, korareggeli lehetőség helyett a munkaidő után tudnának bevásárolni és a multik helyett inkább a helyi termelők őstermelők portékájára vágynak. A kezdeményezők a kistermelőknek, vagyis az otthon s a háztájiban zöldséget, gyümölcsöt termelő, vagy állatot tartó gazdáknak, családoknak is szeretnének segíteni, hogy el tudják adni a termékeiket és a vásárlók közvetlenül tőlük tudják beszerezni a helyben megtermelt élelmiszereket.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...