6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Cegléden adták át az Év Fotográfusa díjat

„A most elnyert cím azért is fontos számunkra, mert egy nagyon fiatal alkotócsoportról van szó” – nyilatkozta Horváth Imre, a Biatorbágyi Fotóklub elnöke. A mindössze két éve alakult közösség baráti társaságként indult, a dinamikus fejlődésnek köszönhetően azonban mára három, nemzetközileg is jegyzett tagja van az alkotóközösségnek, amely a legmagasabb pontszámot érte el az idei szalonon.
A program helyszínéül szolgáló ceglédi Kossuth Múzeum kapcsolata nem új keletű és nem előzmények nélküli a magyar fotográfiával, hiszen a múzeumnak jelentős fotógyűjteménye van – mondta Reznák Erzsébet igazgató. Értékes állományukban a 19. század végétől találhatók ceglédi vonatkozású fotográfiák, a Kossuth Lajosról és családjáról található fényképek pedig valóban kuriózumnak számítanak. A ceglédi gyűjtemény jelentőségét nem fotográfiai, hanem történeti és dokumentumértéke adja.
A MAFOSZ 2003-ban kezdeményezte a fotográfia napjának megünneplését. Választásuk augusztus 29-ére esett, mert 1840-ben Vállas Antal matematikus, fizikus és földrajztudós ezen a napon mutatta be a Magyar Tudós Társaság ülésén a fényképezés, a dagerrotípia készítésének mibenlétét. Ez volt a magyarországi fotóoktatás kezdete, és ebben az évben volt az első fotókiállítás is.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....