8.6 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

A kisemberek megmozdultak

Szeptember 1-jén avatták fel a Kámáni erdőben, az egykori István-ligeti mulató helyén az építés 100 évfordulójára állított emlékoszlopot. Az avatáson Hegedűs Ágota alpolgármester és Reznák Erzsébet a Kossuth Múzeum igazgatónője mondott beszédet.
– Kezdődött minden azzal, hogy szeretvén a természetben való biciklizést rátaláltunk barátainkkal a Kámáni erdőben erre a helyszínre. – számolt be a kezdetekről lapunknak az ötletadó-szervező Hegyi Ferenc. – Korábbi ismereteimből emlékeztem történetére ennek a maga korában fantasztikus táncos, mulatós helynek. 1912. augusztus 4-én volt az átadása. A korabeliek annyira szerették e helyet, hogy külön vonatot indítottak a mulatságok napjain. Sokan mulattak itt, hiszen méretei – 28 x 20 méter – lenyűgözőek voltak. E Szaletlit László László ács, Izsó János kőműves és Tiszavölgyi Kornél festő készítette. Hányattatott sorsa megmutatkozik abban, hogy csendőrök is lakták, majd „szép csendben” az ’50-es évek végén elbontották.
Az emlékállítás ötletét tett is követte, a szervezők terepet rendeztek, terveztek, és elkészítették az oszlopot. – Ezúton szeretnék köszöntetet mondani önzetlen munkájukért a kisembereknek: a támogató Szabó Péter, a tervező Király Rozália, a kivitelező Hegyi Csaba, a helyszínt biztosító Szabó Béla, és az ötletadó jómagam voltunk. Kezdeményezésünkkel reméljük elindítottuk a kisemberek mozgalmát. – tette hozzá Hegyi Ferenc.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...