5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Sporttörténeti pillanatok a Városházán

Megtisztelték részvételükkel a rendezvényt a múlt sikeres ceglédi képviselői, Szondy István, Varga János és Pálinkás László olimpiai bajnokok, Bíró Norbert bronzérmes, valamint Bódi Jenő negyedik helyezett. Nagy taps köszöntötte az 1936. évi berlini olimpián, negyedik helyen végzett ceglédi ökölvívó Nagy Ferenc lányának, Anikónak a bemutatását, aki szintén jelen volt a legújabb kori hősök ünnepén. Az  MOB-ot Dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára képviselte.
Földi László ünnepi beszédében nem feledkezett meg a sportolók jelenlévő szüleiknek érdemeiről sem, akik a legtöbbet adták gyermekeik sportkarrierjének kibontakozásához. Cegléd  azon kevés magyar városok közé tartozik, mely  nemcsak a lélekszámához viszonyítva, de összességében is a magyar olimpiai csapat kiemelkedő részét képezték remek eredményeikkel. Erre büszkék lehetünk mi ceglédiek és bizakodóak a jövőre nézve is.
A polgármester megköszönte a  sportolók felkészítésében közreműködők munkáját, nem utolsó sorban a  szponzorok hatékony támogatását.  Bejelentette, hogy a város szélesebb körű nyilvánossága előtt, a szeptemberi Kossuth Napok keretében tüntetik majd ki London ceglédi hőseit.

Fotók a rendezvényről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...