16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Macsi megkerült

Két hete jelentettünk meg egy felhívást, hogy egy cica elveszett. Nos, a házi kedvenc, ha kalandos úton is, de megkerült.
Néhány napja este a macska gazdája a Múzeum utcai parkolóban keserves nyávogásra lett figyelmes. Hamar kiderült, hogy a hang az egyik fa tetejéről a lombok közül hallatszik. Az utcai lámpák fényében az is látszódott, hogy a fán kuporodó macska vörös, tehát valószínű az elveszett cica kuporog fent. Macsi gazdája – nyakában egy szatyorral – felmászott a fára, hogy házi kedvencét lehozza. Néhány perc múlva, a tíz napja eltűnt, rémült macska némi hadakozás után a szatyorban kuksolt. Persze mikor romoljon el a cipzár, ha nem most és az ijedt macska visszamenekült a fára. A többszöri próbálkozás után a száraz töredező ágak között hamar kiderült, hogy így nem lehet a cicát lehozni. Néhány telefon a fa tetejéről és a ceglédi tűzoltók villogó kosaras autója kanyarodott be a Múzeum utcába. Addigra már jó néhány drukker, érdeklődő jelent meg az emeletes ház erkélyein.

Néhány gyakorlott mozdulat és a felemelkedő kosár – benne a tűzoltóval – utat tört az ágak között. Pár perc múlva a cica és gazdája sértetlenül kiszállhatott a tűzoltó kocsi kosarából. Szerencsére most egy békés történethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Nem tüzet kellett oltani, nem balesetet szenvedett autóst kellett kimenteni. “Csak” egy macskát mentettek meg. Emberségből, állatszeretetből jelesre vizsgáztak!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....