16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

700 milliós project kapott zöld utat Ceglédre

A hónap végéig kell összegyűjteni több mint 700 millió Ft TAO felajánlást Ceglédnek ahhoz, hogy megújuljon a belső strand és bővüljön a CVSE sportpálya. Földi László polgármester erről tartott sajtótájékoztatót december 4-én, a Városházán a sajtó és a témában érintett sportegyesületek képviselőinek. A társasági nyereségadó látványsportok támogatására felajánlható részéből tavaly szép összeget gyűjtöttek össze az egyesületek, most viszont a város lakói is profitálhatnak a két régóta esedékes project megvalósulásával. Mindkét pályázatát engedélyezett tervekkel adta be Cegléd, amelyre meg is kapta a szükséges támogatásokat.
– A két kezdeményezés zöld utat kapott a felújításra, ami Cegléd életére nagy jelentőséggel bír – mondta el a sajtótájékoztatón a polgármester, majd hozzátette: – A vasút tulajdonából a magyar államhoz került Malomtó-széli pályát jó eséllyel megkapja a város.
Horváth József, CVSE elnök beszédében kifejtette: – A három ceglédi olimpikon sikeres szereplésével a város sporttörténelmet írt ebben az évben. Bár a lehetőség most adott a helyi sport színvonalához méltó létesítmények megvalósítására, a pénzt össze is kell gyűjteni december 31-ig. 711 millió forintból 486 az uszoda vízfelület növelésére, új medencék kialakítására és a kút felújítására fordítódna, 225 millió pedig a Malomtó-szélen új műfüves pályák építésére, melyek közül az egyik labdarúgó, kézi- és kosárlabda mérkőzésekre is alkalmas lesz. Elmondhatjuk, Cegléd sportja nem csak elvesz a várostól, hoz is a városnak a támogatásokkal – mondta el Horváth József. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy mivel a vasútnak már nincs az egyesülettel kapcsolata, a névváltoztatás is aktuális lehet. 
A pályázathoz szükséges önerő és a támogatás előteremtéséhez a városvezetés és az egyesületek képviselői is kérték is a helyi vállalkozásokat, ők is járuljanak hozzá, akár munka felajánlásával is, de mint kérdésre Földi László elmondta: “meg kell szólítanunk városunkon túlról is cégeket, hogy ez az összeg összejöjjön.” Elhangzott: az egyesületek képviselői, a polgármester is részt vesz a lobbizásban, hogy a tavalyihoz képest ötször nagyobb támogatás összegyűljön, az országos sportszövetségeket, a helyi vállalkozásokat és ceglédi üzletembereket is kérték vessék latba személyes kapcsolataikat az ügy érdekében.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...