3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Megyenapi kitüntetések

A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötte a közgyűlés Pest megye kiválóságait, december 7-én. A Megyenapon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt az olimpia jegyében, a Pest megyei Sportkarácsony is. dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „akik ma itt vannak, velünk, azok mind tudják, hogy mit jelent cselekedni akkor, amikor még nincs garancia a sikerre. (…) érdemes vállalni a kemény és következetes munkát, az elhivatott, és kitartó erőfeszítéseket.” Majd a 2012-es év díszpolgárát, Csoóri Sándort idézte: „Régen leginkább abban hitt az ember, ami láthatatlan volt a számára. Mára viszont a civilizációs eszközök jóvoltából tömérdek dolog vált előtte láthatóvá, pazar tálalásban, minden percben. Az emberiség zöme roppant hálás ezért az ajándékért. Közben eszébe se jut, hogy épp a rengeteg látvány takarja még inkább azt, amit érdemes volna látni.”
Az ünnepségen a londoni olimpián és paralimpián érmes vagy pontszerző Pest megyei sportolókat is köszöntötte a közgyűlés, köztük a ceglédieket Czigány Dórát, Lőrincz Tamást és Ungvári Miklóst. Ezután kiosztották a megyei legjobb sportolóinak a díjakat. Csak a ceglédi díjazottakat kiemelve: az Év legjobb Pest Megyei férfi sportolója Lőrincz Viktor lett, az Év legjobb Pest Megyei Utánpótlás csapata pedig a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Club.
A rendezvényen – számos díj között – átadták a Pest Megye Díszpolgára címet Csoóri Sándornak. Pest Megyéért Emlékérmet kapott Soltészné Lédeczi Judit, a Ceglédi Kossuth Gimnázium leánykarának vezetője.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...