12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Történelmet írtunk, Pécsen megvertük Pécset!!!

A mérkőzés pécsi kosárral kezdődött és már a legelején 9-2-re elhúzott ellenfelünk. Ekkor csapatunk elkezdett felzárkózni. A negyed közepén még 9-8 volt a táblán a PEAC javára, de a negyedet 26-18 arányban a CEKK nyerte.

8 pontos előnyünket meg is tartottuk a 2. negyed közepéig, de a végére felzárkózott ellenfelünk 41-41-re. A negyed utolsó másodpercében Orbán Katinka triplájával 3 pontos előnnyel, 44-41-es vezetéssel mentünk szünetre.

Féltünk, hogy a szünet után, a 2. félidőben a pécsi nyomás alatt összeroskad csapatunk, elveszítjük a hitet és annak ellenére, hogy az első félidőben szépen kosaraztunk, elveszítjük a meccset. Szerencsére nem így történt. A 3. negyedben is tartottuk a lépést ellenfelünk előtt, és a végén még mindig vezettünk 62-58-ra. A negyed során Zeljko Dokic, a házigazdák mestere folyamatos reklamálásáért technikait kapott.

Az utolsó negyedet nagyon jól kezdtük és 7 perccel a vége előtt 13 ponttal vezettünk a pécsi pályán. Ekkor Dokic edző, mivel nem tudott kibékülni a mérkőzés alakulásával ismét reklamált, megkapta 2. technikaiját is a játékvezetőktől, ami azt jelentette, hogy kiállították a mérkőzésről. 

Amikor Orbán Katinka a büntetővonalhoz lépett, hogy értékesítse a házigazda edzőjének technikaija miatt járó büntetőket, Dokic edző lehívta egész csapatát a pályáról. A ceglédi lányok értetlenül álltak a pálya közepén, hiszen ilyet még nem láttunk. 

Kis idő múlva az ellenfél csapata visszajött a pályára, de már Dokic mester nélkül. Imreh Ajtony másodedző meccseztette tovább a pécsieket. Nem is rosszul, mert ellenfelünk felzárkózott és 1 perccel a vége előtt 76-76 szerepelt a táblán. Ekkor a ceglédi lányok mestere Újhelyi Gábor időt kért, megnyugtatta csapatunkat. Ennek eredményeként először Medgyessy Dóra 2 büntetőből 1-et értékesített, amivel átvettük a vezetést 77-76 arányban. Ezután az ezen a mérkőzésen legeredményesebb Orbán Katinka 4 bedobott büntetővel megpecsételte a pécsiek sorsát. Így 81-77 legyőztük otthonában a Pécset, először mióta a CEKK az NB I/A-ban szerepel.

Hozzá kell tenni, hogy ezt az eredményt mindenki „bomba meglepetésnek” tartja, de vannak szakértők akik úgy vélik, hogy a Cegléden folyó jó szakmai munkának kezd beérni a gyümölcse. 

PEAC-Pécs – CEKK     77 – 81

(18-26, 23-18, 17-18, 19-19)

CEKK: Orbán 24/9, Mrozinska 14, Medgyessy 10/3, Hegedűs 10/3, Baksa 8, Serbán 6, Cymmer 5, Kobolák 4, Millner, Filipowicz D.

Edző: Újhelyi Gábor

Ujhelyi Gábor: – Látszott a fáradtság a pécsi csapaton, nekünk a 35. percig minden sikerült.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...