10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A mérkőzés kivizsgálását kérik

Január 20-án, vasárnap a CEKK az alapszakasz utolsó fordulójában hazai pályán fogadta az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát. A 2011/2012-es szezonban kétszer is legyőztük a szekszárdi csapatot, az idei szezonban, ősszel azonban hosszabbítás után 3 pontos vereséget szenvedtünk náluk (elég erős játékvezetői segítséggel). Nagyon vártuk ezt a mérkőzést, mert bizonyítani szerettük volna, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél.
A meccs úgy kezdődött, ahogyan gondoltuk, gyorsan átvettük a vezetést, az 5. percben 18-6-ot mutatott az eredményjelző, a negyedet 27-18 arányban nyerte meg a CEKK. Nagyon szép kosárlabdát játszottunk.Ebben a negyedben a játékvezetők 7 alkalommal fújtak ellenünk faultot, 9-szer a Szekszárd ellen. A második negyed közepén, a 15. percben még mindig vezettünk (35-26). A negyed 7. percében Magyar Gergely, a Szekszárd edzője folyamatos reklamálásért, illetve fenyegető gesztusáért technikait kapott. Úgy érezzük itt kezdődött a CEKK kálváriája. A játékvezetők, mintha megijedtek volna, hogy mit tettek (technikai), elkezdtek ellenünk fújni. A második negyedben a CEKK 10 faultot kapott, míg a Szekszárd csak 4-et. Ennek ellenére tartottuk magunkat, félidőben 40-39 volt az eredmény a CEKK javára. A 3. negyedet megnyerte a Szekszárd 1 ponttal és kiegyenlítette az eredményt 57-57-re. A mérkőzés rendes játékidőbeni eredménye 78-78 lett.
A hosszabbításban 13-8 arányban nyert a Szekszárd, de úgy, hogy az utolsó percben 5-en voltak 3 ellen a pályán(!), mivel előtte 6 játékosunk kipontozódott (Mrozinska, Kobolák, Medgyessy, Serbán, Filipowicz D, Cymmer) Összességében a szekszárdi csapat 52(!!!) büntetőt dobott, melyből 38 pontot szereztek. A CEKK 26-szor állhatott a büntetővonalhoz, melyből 22-t be is dobtunk. Aki látta a meccset tudja, hogy bármit csináltunk (pld. lepattanószerzésnél), folyamatosan, ellenszenvvel ellenünk fújtak. Ellenben Szekszárd bármit csinált, náluk nem láttak hibákat.
Megnyerhettük volna a meccset a rendes játékidőben, de 3 mp-vel a vége előtt a mi alapvonalunkon Cymmer kezében volt a labda. Theodoreán ráütött Cymmer kezére. Az I. játékvezető, Jakab László, kb. 1,5 m-re volt a történtektől, de csak kiütésnek ítélte, nem faultnak, hiszen akkor a CEKK 2 büntető lehetőséget kapott volna. Sajnos ez az eset közvetlenül a ceglédi szurkolók előtt történt, akik felháborodva kiabáltak Jakab Lászlónak az ítélete ellen. Sajnos, Jakab László nemcsak ekkor nem látta jól a történteket, de a mérkőzés során több alkalommal sem látta rendesen mi történik a pályán. Hozzá kell tenni, hogy a Szekszárd újonnan igazolt szerb játékosa, Iva Roglic 2 sportszerűtlen faultot kapott, ezzel diszkvalifikálta magát a mérkőzésről és el kellett hagynia a termet. Végül elég botrányos körülmények között veszítettük el a meccset. 
A mérkőzést követően Filipowicz Krzysztof, a CEKK elnöke telefonon felhívta Faidt Mihály urat, az MKOSZ Játékvezetői Bizottságának elnökét és tőle, valamint Halmos Pétertől a Versenyiroda vezetőjétől kért kivizsgálást az ügyben.
 
CEKK – ATOMERŐMŰ KC SZEKSZÁRD 86 – 91
(27–18, 13–21, 17–18, 21–21, 8–13) – h. u.
CEGLÉD: CYMMER 23/6, MEDGYESSY 16/6, ORBÁN 21/3, Kobolák 5/3, Mrozinska 6. Cs: Baksa 4, Serbán 9, Millner 2, Filipowicz D.
Edző: Ujhelyi Gábor

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...