5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság

 

Az ülés előtt a HVB korábbi elnöke, Földi László polgármester és országgyűlési képviselő mondott köszönetet az elmúlt 6 évben való együttműködésért, hiszen nem egy esetben a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a rendőrség segítségével sikerült megoldani a problémákat – elég ha a belvízrendszer által okozott károkra gondol az ember. A HVB idei első ülésén az átalakulásnak köszönhetően szükség volt a bizottság új Szervezeti és Működési Rendjének a megtárgyalása, amely az első napirend pontjaként elfogadásra is került. Elfogadták a bizottság 2013-as feladat- és munkatervét, amit január 31-ig kell megtárgyalni és elfogadni, s amit majd a Pest Megyei Védelmi Bizottság részére továbbítanak. Tóth László tűzoltó őrnagy adott tájékoztatót a HVB-t érintő főbb katasztrófavédelmi feladatokról. „A legfontosabb, hogy a HVB védelmi képességének folyamatosságát biztosítani kell” – fogalmazott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője, aki elmondta: Cegléd kirendeltség területén a veszélyeztetettség két fő dologra összpontosul: a belvíz helyzetekre – amiknek kezelése az elmúlt években erősen javuló tendenciát mutat – és a hirtelen zivatarokra, viharokra. 

Az ülésen sor került Mészárosné József Beáta bemutatására, aki a január elsejétől katasztrófavédelmi megbízott lett a HVB vonatkozásában – az ő feladata, hogy a bizottsággal szoros kapcsolatot tartva és segítve annak munkáját képviselje a katasztrófavédelmet. A rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező katasztrófavédelmi feladatok végrehajtásáról tartott előadást Madarász Zsuzsanna, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség Polgári Védelmi Felügyelőségétől. „A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiadott egy intézkedést és felállított egy ütemtervet, amiben feladatokat határozott meg és ennek kapcsán kell együtt működnünk a településekkel.” – mondta a HVB elnökhelyetteseként is jelen levő tűzoltó hadnagy és polgári védelmi felügyelő, aki javasolta a közbiztonsági referensek kijelölését, akik kapcsolattartóként a lakosság segítségére tudnak lenni ha kell és kérte a polgármestereket: szorosan működjenek együtt a polgárvédelmi felügyelőséggel és a katasztrófavédelmi kirendeltséggel. A bizottsági ülés végén Németh Mikós tartott beszámolót az ár- és belvízvédelmi felkészültség helyzetéről. 

„A közfoglalkoztatásnak köszönhetően a belvízvédelmi és árvízvédelmi művek állapota jelentősen javult és ugyanennek köszönhetően a belterületen is van előrelépés.” – mondta a szakaszmérnök, aki arról is tájékoztatott: 2013-ban a felkészülés rendje megváltozott, melyben új tervet kell készíteni, amely tartalmazza a létszám- és gépeszközigényt is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...