6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Veteményezési ABC

L.Dénes, Cegléd: – Melyik zöldséget mikor ültessem tőzegcserépbe?

A paradicsom- és a zellermagokat február közepén lehet elültetni. A zellert azért kell ilyen korán elültetni, mert 4 hétig is eltart, mire kidugja az első szikleveleit. A csírázást meggyorsíthatjuk, ha a magokat egy napig langyos vízben áztatjuk. A paradicsom szerencsére kevésbé érzékeny a csíráztatásra. Ablakpárkányra, napos helyre tegyünk és biztosítsuk számára a 20 °C-ot és 10-14 nap alatt kikel. Február végétől és március elejétől a paprikát, a tököt, a cukkinit, a patisszont és az uborkát is elültethetjük. A paprika meleg- és fényigényes, szintén ablakpárkányra tegyük és biztosítsunk számára 25-30 °C-ot. Az öntözésre figyeljünk oda, mert ha túlöntözzük, akkor megdől a palántánk. A tökféléket májusban helyben is vethetjük, de ha palántákat ültetünk ki, akkor sokkal hamarabb fordulnak termőre. Csírázásukhoz 20 °C szükséges, a tűzdelést nem szeretik, ezért inkább műanyag cserepekbe, tejfölös pohárba ültessük őket.

K.Evelin, Cegléd: – A szabadföldbe mikor kezdhetek ültetni?

A fagyok elmúltával, március-áprilisban kezdhetjük meg a szabadföldi ültéseket. A sárgarépát és a petrezselymet már +5fok körül elültethetjük. A salátákat is már márciusban elültethetjük, a jégsalátát pedig egészen júniusig bármikor. A megszokott zöldségeken kívül több kevésbé ismert fajtát is megtaláltok a polcokon, mint például a gumós kömény, a pasztinák, a leveleskel, az articsóka és van halloween-tök is! Ne féljünk önállóan zöldségeket termeszteni, nagyon élvezni fogják a gyerekeink is, és nem utolsósorban nagyobb örömet okoz az elfogyasztása, mint az üzletben vásárolt termékek.

 

Nándoriné Herczeg Judit|Áruházvezető

Oázis Kertészeti Áruház Cegléd

Euro-tux kft|2700 Cegléd Külső-Jászberényi út 2.

Tel:+3670/509-5965|Fax:+3653/313-073

judit.herczeg@greengarden.hu

www.oazis.hu|www.greengarden.hu|www.facebook.com/Oaziscegled

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...