6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Öt szénmonoxid mérgezés 4 nap alatt

Szén-monoxid-mérgezés miatt összesen tíz embert kellett kórházba szállítani a hétvégén Pest megyében. – írja a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye. – Péntektől vasárnapig öt szén-monoxid-mérgezésgyanús esetet jelentettek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjának.

Pénteken késő este Kistarcsán egy idős házaspár lett rosszul otthonában, majd később Sződön egy négytagú családon mutatkoztak a szén-monoxid mérgezés-tünetei. A kistarcsai épületben cserépkályhát, míg a sződiben kombinált gázcirkót használtak. A mentőszolgálat a mérgezésben érintett embereket kórházba szállította megfigyelésre. 

Szombat hajnal négy óra magasságában Gödön egy családi házban jelzett be a szén-monoxidmérő-készülék. Vasárnap reggel Pomázon lett rosszul két ember, kórházba szállították őket. A mentőszolgálat és a kórházi tájékoztatás szerint valamennyien különböző mértékű szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. 

A további mérgezések elkerülése érdekében javasoljuk a lakosságnak szén-monoxid-érzékelő készülék használatát, ami hangosan jelzi, ha megnövekszik a gázkoncentráció. Az érzékelő használata akár életeket is menthet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...