13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

„Életfa” vándorkiállítás

A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola  és Óvoda 5.a osztályos tanulói három hét alatt, hat helyen mutatták be alkotásaikat. A fák életéről, hasznáról és az őket veszélyeztető környezetszennyezésről szóló tablók elgondolkodtatók. Felhívják társadalmunk figyelmét, az udvaraink, kertjeink fáit is veszélyeztető forrásokról! Hogyan élték meg ezeket a heteket a gyerekek?

„Nagyon izgalmas hónapok vannak a hátunk mögött! Rengeteg információval gazdagodtunk, szorosabb lett a közösségünk, sokat nevettünk és megismertük egymást, egymás ízlését, kreativitását. Együtt készítettük el tablóinkat, együtt izgultunk a megnyitó műsorok előtt, együtt cipekedtünk és együtt izgulunk a verseny eredményességéért.

Sok gyerekkel, ovissal és felnőttel ismerkedtünk meg. Bejártuk Kocsért, megnéztük a gyönyörű tornacsarnokot, láttunk, még működő ágyút. Beszélgettünk polgármesterünkkel Földi Laci bácsival. Izgatottan vártuk Levente atyát, megmutattuk műveinket Cegléd főkertészének és megnézte kiállításunkat Dr. Surányi Dezső, a Magyar Tudományos Akadémia tagja! Három hét alatt több ezren látták személyesen tablóinkat, de a CTV híradásai, valamint a ceglédi és a nagykőrösi újságok is messze vitték kiállításunk képeit és azoknak mondanivalóját!”

A szavakat tett követte! A Zöldikék csapata faültetéssel zárta a „SzékelyKapuk-Zöldkapuk” közép-kelet-európai versenyt. A magas kőrisek, iskolánk Pesti úti szakaszát díszítik és néhány éven belül árnyat adnak a sétálóknak és az iskolásoknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....