3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Rögbi az iskolában?

– Mióta edzenek itt a Református Iskolában? 

– Tavaly ősszel, ahogy megszereztem a szakedzői képesítést ceglédi klubtársammal, Szabó Istvánnal együtt elkezdtük a gyerekek toborzását. A Református Iskola örömmel biztosította a helyet, így most 14 fős „bázissal” bírunk, amelyhez bátran csatlakozhatnak a diákok.

– A korosztályok elkülönülnek a játékszabályokat illetően?

– 14 éves korosztályig vegyesen játszhatnak a fiúk-lányok. Én most 3-4. osztályosokkal dolgozok együtt. Velük a szalagos és touch rögbit játsszuk, amelyeket fiatal, kezdő játékosok számára találtak ki, ezt nevezhetjük „finomabb” változatnak is, hiszen nincs ütközés a pályán. A felnőtteknél már a nők és férfiak elkülönülnek. Én a női 7’s bajnokságban játszom az agárdi és ceglédi lányokkal, ami azt jelenti, hogy heten vagyunk egyszerre a pályán, a játékidő pedig kétszer 7 perc 1 perc szünettel.

– Néhány hónap alatt remek eredményekkel is büszkélkedhetnek…

– Az első próbatételre Esztergomban került sor, ahol a tapasztalatszerzés volt a fő cél. Itt ugyan nem értünk el eredményeket, de mindenképp pozitívan hatott a csapatra. A második megmérettetés Budapesten zajlott, ahol már döntetlen és győztes meccseket is magunk mögött tudhattunk. Igazi meglepetés és óriási ösztönző erő volt a székesfehérvári bajnokság, ahol a második helyet hoztuk el! Fantasztikus élmény volt ez mindannyiunk számára.

– A folytatás?

– Természetesen! Március 15-én Székesfehérvárra utazunk, április 20-án Esztergomba a diákolimpiára, május 18-án, pedig Kecskeméten mérkőzünk. Jelenleg heti két edzéssel készülünk, a nyári szünetre pedig már az edzőtábori lehetőségekről is beszélgettünk. A szülők nagyon segítőkészek, sok támogatást kapunk, amelyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Visszatérve a lelkesedésünk, a sport iránti szeretetünk óriási, így nagy ambíciókkal folytatjuk a tavaszi időszakot.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...