14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Tavaszi Nagytakarítás

A Városvédő és Szépítő egyesület felnőtt és diák tagozata egyaránt benevezett a városi takarításba, a fiatalok megtisztították a plakátokkal elcsúfított villanyoszlopokat. A felnőttek a Vöröskeresztes dolgozókkal és a CIB bank munkatársaival együtt a Szabadság teret takarították, szedték az eldobott csikkeket, szemetet.

A Bölcsőde dolgozói is takarítottak velünk ezen a napon, valamint a Cserkész csapat, és a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat is. A Gubody Iskola diákjai is segítettek, igaz egy kis félreértés miatt ők szerdán végezték el a rájuk rótt penzumot.

A Várvag dolgozói önkéntes alapon egy nagyon nehéz területet vállaltak be az örkényi úton, ahol 1 konténernyi szemét volt az eredmény.

A Bedei Polgárőrök is kivették részüket a takarításból, ugyan úgy mint a Kékkő és Puttony utca körkényi lakosok. Utóbbi helyszínen 6 konténernyi szemét gyűlt össze az elmúlt év alatt. Ezúton is kérjük a lakosságot, hogy figyeljenek azokra a helyekre, ahol eddig szemét volt és azonnal jelezzék a rendőrségnek, ha illegális szemétlerakóval találkoznak.

Imre Tibor és családja a Bem Iskola azon diákjaival, akik kerékpárra tudtak pattanni, az Erdei Iskola környékét varázsolták tisztára, egy konténert raktak tele szeméttel.

Nyíri Tibor és barátai a Malomtó szél környékére érkeztek a reggeli órákban és lelkes csapatuk ezt a környéket szabadította meg a szeméttől.

Pintér István szintén barátaival pattant nyeregbe és egészen a Budai úti játszótérig karikáztak, majd egész délelőtt szedték a szemetet gyermekeikkel együtt.

Pákozdi Paszkál és barátai a Zsidó templom előtti téren újították fel a padokat és tették rendbe a teret. Ezen a környéken tevékenykedett a Táncsics Mihály Általános Iskola diákserege is. Nem szóltam még azokról az önkéntes ceglédi lakosokról, akik egyedül jöttek és felajánlották segítségüket. Sokan voltak.

Csatlakozott hozzánk a Napsugár nyugdíjas klub, ők annak a háztömbnek a belső udvarát tették rendbe, ahol a legtöbb tag lakik.

A Köztársaság úton valóságos Szomszéd ünnep kerekedett a takarítás apropójából, reggel sült vérrel várták a lakóközösség tagjait, ebédre meg üstön főtt babgulyás várta a környéken serénykedőket. Gál Jánost kell megemlítenünk név szerint is, aki a lelke  és mozgatórugója ennek a közösségnek. Egy másik lakóközösség is csatlakozott hozzájuk a környékről, melynek vezetője Bereczki Béla.

Szeretném megköszönni a Polgármesteri Hivatal azon dolgozóinak munkáját is, akik szabadidejüket feláldozva ott voltak a diákok között és segítettek abban, hogy a nap sikeres legyen. Külön szeretném kiemelni Bakos Lilla, Kiss Tamás, Kovács József és Hörömpő Éva segítő munkáját az előkészítés során.

A sok szervező munkát végeztek a képviselők is, hisz három-négy helyszínen kellett helyt állniuk, vinni az eszközöket, pótolni, ha valahol hiányzott valami. Az ő feladatuk volt a helyszínek előzetes bejárása, a gyülekezési és szemét gyűjtési pontok meghatározása.

Az Ökovíz dolgozói és vezetőjük Csókás Mihály példaértékű gyors munkájának köszönhetően tűnt el a helyszínekről a 12 db tele konténer és a közel ezer szemetes zsák.

A Hobby Áruház is segítségünkre sietett és nagy kedvezményt biztosított a tőlük vásárolt termékekre, míg a CIB bank kesztyűvel, seprűvel és lapáttal támogatta munkánkat.

Köszönjük az összefogást, köszönjük minden résztvevő munkáját.

Több fotó itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...