14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Színházi kaland – Táncsics módra

És mielőtt bárki elfogultsággal vádolna: egyetlen rokonom, közeli ismerősöm sem állt aznap este a színpadon. A műsor pusztán önmagáért tetszett: mert jó volt, mert látszódott rajta a pedagógusok maximalizmusra törekvő munkája, és ami a legfontosabb, a gyerekek tehetsége, odaadása, ötletessége.

A látottak után – már csak kíváncsiságból is – nem hagyhattam ki az alsó tagozat bemutatkozását sem. Próbáltam magam – legalábbis az elvárásaimat – visszafogni: apró gyerekekről van szó, nincsen még gyakorlatuk, sokuk még életében színházban sem volt, nemhogy színpadon… Féltem, hogy csalódás ér…

Ugye, már senkit nem lep meg, ha azt írom: a látottak most is sokszorosan felülmúlták a várakozást. Olyan szárnyaló énekhangokat, gyönyörűen muzsikáló zenész-csemetéket, „csupa ritmus” táncosokat láttam, hogy megállapítottam: nem kell nekem Ének iskoláját és egyéb tehetségkutató műsorokat nézni… Itt van élőben előttem: igaziak, eredetiek és szemmel láthatóan élvezik azt, amit csinálnak. Nyoma sincs lámpaláznak, mesterkélt mosolygásnak, természetesek, magabiztosak és tehetségesek. Ha ki kellene emelnem valamelyik produkciót, bizony nagy bajban lennék.  

A finálé megható pillanataiban – amikor diák és pedagógus túl az izgalmakon együtt integetett mosolyogva a színpadon – az jutott eszembe: nem bírálat, hanem köszönet és tisztelet illeti azokat a tanárokat, akik időt és energiát nem kímélve lehetővé tették, hogy gyerek, szülő, közeli és távoli rokon – vagy csak egyszerű kíváncsiskodó – részese lehessen ennek az estnek.

Szeretném név szerint felsorolni őket, de hosszú lenne a sor, úgyhogy minden néző nevében hadd mondjak csak annyit: köszönjük.

Képes riportunk itt..

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...