14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

123-al száguldott: mindent vitt a vihar

A meteorológiai szolgálat óránként 123 kilométeres erősségű széllökést is regisztrált a településen, a helyiek a Híradónak elmondták: ilyet még nem láttak.

A szombati viharok miatt országszerte mintegy 200 esetben vonultak ki a tűzoltók. Az OKF közlése szerint elsősorban az erős szél és a jégeső okozott gondot. Szabolcsban 9, Szolnok megyében 4 embernek kellett kiköltöznie otthonából.

Hódmezővásárhelyen heves zivatar vetett véget a kánikulai forróságnak. A fél óráig tartó felhőszakadást viharos erejű széllökések kísérték, jégesővel, utóbbi elsősorban a növényekben okozott kárt. Cegléden az intenzív jégeső 19 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg, Körösszakálon pedig egyben szakította le a szél egy tornacsarnok tetejét szombat este.

Egy szemtanú a Híradónak elmondta: ilyet nem látott eddig. Mintha tornádó lett volna – emlékezett vissza Gurbai Csaba. A leszakított tetőt napokon belül pótolni kell, a csarnok ugyanis nem maradhat fedetlen. A településnek azonban erre nincs pénze, abban bíznak, hogy a vis maior keretből kaphatnak segítséget. A katasztrófavédelemmel egyeztetve kárjelentést készítünk, és vis maiorra pályázunk – közölte Samók Gyula polgármester.

A meteorológiai szolgálat óránként 123 kilométeres erősségű széllökést is regisztrált. Több épület tetőszerkezete is megsérült a kidőlt fák és a szél miatt, a viharban a tűzoltóknak egy ideig szüneteltetni kellett a mentést a heves eső miatt. A meteorológiai szolgálat vasárnapra több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatarok és felhőszakadás miatt. (Később további részletek itt)

Olvasóink által beküldött képek a vihar okozta károkról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...