16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

500 kilométert fut a felelős állattartásért

Ceglédet is érinti Lajkó Csaba július 27-e és augusztus 2-a közötti „Ne előlük, értük fuss” elnevezésű jótékony­sági futása. Az ultrafutó az árvízkárosultak, hajléktalanok, Down- szindrómás gyerekek után, most az állatvédelem és a felelős állattartás mellé állt kezdeményezésével. 

Az elmúlt években hagyománnyá és egyfajta küldetéssé vált a székesfehérvári Lajkó Csaba számára, hogy hobbiját és szenvedélyét, a hosszútávfutást jótékony céllal kombinálva próbál pénzt, támogatókat gyűjteni egy-egy nemes ügy érdekében vagy egyszerűen csak a figyelmet felhívni ezekre az ügyekre. – olvasható a sajtóközleményében.

„Futótársaimmal Érd–Tárnok–Budapest–Gödöllő–Cegléd–Szentes–Kiskunfélegyháza–Baja–Szekszárd–Székesfehérvár-útvonalon, közel 500 kilométert teljesítünk. A futás során érintjük a Herosz Állatotthon telephelyeit és az érintett városokban található állatmenhelyeket, ahol az alapítványokkal összefogva fogyatékkal élő és egészséges gyermekekkel végzünk közösen párórás társadalmi munkát. A hétna­pos megmozduláson több száz futó, kerékpáros becsatlakozása is várható” – nyilatkozta Lajkó Csaba.

Az ultrafutó hozzátette: elsődleges céljuk ezzel az akcióval a felelősségteljes állattartásra, az ál­latvédelmi törvény betartására és betartatására való figyelemfelhívás, az örökbefogadás népszerűsítése, az ál­latotthonokban végzett lelkiismeretes munka megismertetése az emberekkel, és felhívás az ott végezhető társadalmi munkákra, önkéntesek toborzása, adományok gyűjtése.

Bővebben az mno.hu oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....