4.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Lovastáborban a református iskolások

Következetességre neveli a gyerekeket, hiszen a lovak etetése, itatása, tisztán tartása szervezettséget is ad. Az idén a Nemzeti Vágta egyik előfutamának helyszínét városunk biztosította. Bízom abban, hogy a későbbi futamokhoz remek zsokék és díjugratók nevelkednek majd ki ezekből a táborokból is. 

Nem feledkezhetünk meg azonban arról sem, hogy ez egy drága, költséges sportág, éppen ezért iskolánk szeretné a lovaglás lehetőségét ingyen elérhetővé tenni diákjai számára, akár egy testnevelési óra keretében is. 

Kövesdy István, a Farm vezetője elárulta, hogy az idei szezonban négy lovastábor kerül megszervezésre, melyből éppen a harmadikra látogattunk ki. 

– A Kövesdy Farm Lovasklub több évtizedes múltra tekint vissza, a munkákat az állatok, a lovak szeretete kíséri. A lovasoktatást magasan képzett, oktatók végzik, akik rendszeresen eredményes résztvevői az összes magyar és nemzetközi versenynek. A tanyán színvonalas lovas szakkör keretében ismerkedhetnek meg a gyerekek a lovaglás, a lóápolás, valamint a lovas élet minden mozzanatával. Különóráinkon rendszeres gyakorlás mellett, egyre magasabb szintre fejlődhetnek a tanítványok.

Az évek óta rendszeresen megrendezésre kerülő nyári gyermektáborainkban egyre több kis érdeklődő kerül baráti kapcsolatba lovainkkal,  akik a nyári tábor élményei után rendszeres látogatói lesznek lovardánknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...