11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Szeretném megmutatni a gyermekeimnek

Az igazgatót azóta 2x cseréltek, a mostani nem biztos, hogy tudná rá a választ… A Polgármesterrel már lett volna alkalmam beszélni, de félek, hogy a korom miatt nemleges választ kapnék. Jó lenne, ha valakit tudnának mondani, aki megválaszolja ezeket a kérdéseket… Abból az épületből még bármit ki lehetne hozni, de először fel kéne újítani… ismét. 

Most szeptemberben kezdem az utolsó évem ebben az iskolában, és utána követni szeretném az álmaim. Egyszer szeretném megmutatni a gyermekeimnek, az unokáimnak hogy én valaha 2006-ban itt kezdtem el mindent. Itt találtam rá az akkori barátaimra. De ha porrá hull, akkor mit tudok nekik mutatni? Összetört téglákat? Mert ha mondjuk felújítják, és valami mást hoznak ki belőle, nem iskolát. Az épületet magát, még akkor is megtudom mutatni. 

Előre is köszönöm válaszukat: N Hajni


Kedves N Hajni! Megpróbálok választ adni kérdéseidre igaz, hogy „igazgatót azóta 2x cseréltek”. Remélem a tegeződés sem zavar, hiszen még idejársz, igazgatóként idősebb vagyok, úgy gondolom, ez nem okoz problémát!

Az épület Cegléd Város Önkormányzatának tulajdonában van. Az iskola 1993-as átvételekor, a nagy tanulólétszámra való tekintettel, 99 évre megkapta a Selyem utcai épületet használatra.

A fenntartó döntése értelmében, úgymint évfolyamonként 3 osztály legyen, már 2010/2011-es tanévben látszott, hogy a következő tanévtől az egész alsó tagozat elfér a Pesti út 2-4. szám alatt. Az előkészítő munkánk után a tanítás 2011. szeptember elsejétől a Selyem utcában megszűnt és decemberben az Önkormányzat felé megtörtént az átadás-átvétel.

Rendkívül örülök, hogy édesapádék kerítést készítettek oda, ugyanakkor az önkormányzat a mosdókat újította fel, mint tulajdonos. A kerítésépítésért iskolánk cserébe azt a faanyagot kapta, amiből az udvaron található 6 barna pad van. Apukátok munkája tehát jelképesen most is jelen van az iskolában, gondolj erre, mikor nyolcadikosként majd ráülsz a padra!

Őszintén szólva leveled kicsit meglepett, hiszen a Diákönkormányzat útján bármikor megfogalmazhatjátok kérdéseiteket. A DÖK vezetők bizalommal fordulhatnak Anikó nénihez, vagy éppen felém is a havi gyűlések alkalmával.

Azonban mégis örültem levelednek! Kiderült számomra, hogy a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda milyen komoly, megfontolt, a jövőre figyelő nemzedéket nevel, akik aggódnak azért, hogy majdan gyermekeiknek és unokáiknak is meg tudják mutatni régi iskolájukat.

Rajta László igazgató

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...