12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Rajt előtt a kézilabdázók

– A CKKSE vezetősége azonban „állja a sarat”. Miben rejlik az erő, ami újra megbízható NB  I–es csapattá avatta a csapatot és felépített egy szervezett utánpótlás-nevelő hátteret?

– Egyrészt az egység, ami  társadalmi elnökségünk munkájában megszilárdult. Alapjaiban változatlan összetételben dolgozunk, de nyitottak vagyunk újabb segítők bevonására és ez működik is. Úgy a szervezési, mint szakmai munka területén sok éves tapasztalatokkal rendelkező szakemberek erősítik a szakosztály munkáját. 

– Az elnök úr szakmai igényességét vállalkozásain keresztül is megismerhettük már. Mennyire tudja ezt átvinni a sport területére?

A részfeladatokat végzők munkáját konkrét tartalommal töltöttük meg, amit írásba is foglaltunk. Az elvárások teljesítése nyomon követhető. A szakosztályvezető  (Borsos Gergő) koordinálja a szervezési és szakmai feladatokat végzők folyamatos munkáját.  A technikai jellegű feladatokat új főfoglalkozású munkatársunk Rapi Robert látja el, míg a szakmai munka Kökény István vezetőedző kezében összpontosul.  A szövetség követelmény rendszeréből és adminisztratív szabályozó rendszeréből fakadóan „profi szinten” kell  az ügyek intézését kézben tartani. E célból, de nem bürokratikus hajlamból új sportirodát működtetünk, ahol  Borsos Renáta  látja el  a napi teendőket, áll a  szakemberek, a sportolók, akár a szurkolók rendelkezésére.

– Az előbbiekből kiindulva az látszik, a szurkolók kiszolgálásában is történik változás?

– Az új bajnoki évadban is kibocsájtjuk a helyre szóló bérleteinket. Lesz felnőtt, valamint nyugdíjas/diák belépő –  mind az elmúlt évi árakon. A rendezvényeink propagandájára nagy hangsúly helyezünk, amibe a helyi média hatékony közreműködését várjuk. A város kiemelt pontjain a bajnoki találkozók plakátjait helyezzük ki. A sportcsarnok tetőszerkezetének felújítása után remélhetőleg az esős napok sem befolyásolják a közönség kiszolgálását.

– Térjünk  ki a felkészülés szakmai oldalára is. Hogyan sikerült a felkészülés a rövidesen kezdődő bajnoki évre, elsősorban az első csapat szemszögéből?

– A tervezettnek megfelelően végeztük el az évközi alapozó és formába hozó edzéseket. Ebben voltak helyben végzett edzések, volt vidéki edzőtábor és öt edzőmérkőzés. Ezen  felül augusztus 24-25-én Cegléden lesz a ”Cegléd Kupa” junior- és felnőtt torna. A felkészülés már az újonnan igazolt játékosok bevonásával történt. Az edzéseket Kökény István vezető edző irányította, az ő munkáját segítette Dengi Zoltán, mint pályaedző és Rapi Robert kapusedző. 

– Az új összetételű játékoskeret várhatóan  milyen erőt képvisel?  Melyek a vezetőség célkitűzései?

– Úgy tűnik, hogy valamivel erősebb a mostani játékoskeret, mint a tavalyi. Öt új játékosunk van, ami úgy a védekezésben, mint a támadó játékban előrelépést sejtet. Dengi Zoltán az új pályaedzőnk tapasztalatai a védekező játékban jelenthetnek előrelépést, de az új balkezes jobb átlövőnk belépése  a  támadó játékban jelenthet majd előnyt. Egyébként a célkitűzés a 7 – 10. hely elérése.

– Melyek a hátralévő napok súlyponti feladatai?

– A csapatjáték további erősítése, aminek megvalósulását már a nézők is nyomon követhetik a már említett „Cegléd Kupa” torna során. A junior és felnőtt csapataink augusztus 24-25-én Pestlőrinc, Vác  és Törökszentmiklós csapataival mérkőznek. A junioroknál a Székelyudvarhelyi gárda szerepel a Vác helyén.

– Legyen bíztató a szurkolóink számára az újonc Győr elleni felkészülési mérkőzés 26-24-es ceglédi sikere idegenben.

Az NB I-ben szeptember 7-én kezd a csapat idegenben. Az ellenfél a Pick Szeged csapata. Következő héten, szeptember 11-én  a Tatabánya látogat Ceglédre. Remélhetőleg telt ház előtt mutatkozik be a CKKSE csapata.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....