2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Más világ

Szeptember 2-án a Ceglédi Galériában nyílt meg Sallai László Más világ című fotókiállítása. A tárlat szeptember 15-éig látogatható. Kisfaludi István fotói az eseményről megtekinthetők itt… 

Sallai László, 46 éves Cegléden született és Cegléden is él, ahol könyvelő és könyvvizsgáló irodája van. Egyetemi éveiben szabadidejében a fotóművészethez vonzódott, és évekig az amatőr fotózás fontos szerepet töltött be életében, különösen a fények, színek és formák érdekelték. Később elfoglaltsága miatt kénytelen volt feladni ezen kedvtelését, de a fotóművészethez való vonzódása továbbra is megmaradt.
1998. évben munkája közben kikapcsolódásképpen kezdett kísérletezni a számítógéppel való “képalkotással”, ennek lehetőségeit felfedezve közvetlen környezete szebbé tételére illetve a feszültségek és érzelmek “levezetésére” és kifejezésére komputergrafikákat készített, melyből 2001. évben kiállítása volt a Ceglédi Galériában.
2002. évben a digitális technika adta lehetőségeken felbuzdulva digitális fényképezőgépet vásárolt és újra fotózni kezdett. 2004-től kezdődően a szabadidejének nagy részét régi szenvedélyének hódolva a fotózással tölti.
Képeit maga állítja elő a fényképezéstől a digitális számítógépes laboráláson át azok kinyomtatásáig. A színes felvételeken elsősorban a környezetünk sokszínűségét szeretné bemutatni, de főként fekete-fehér felvételeket készít, melyekkel a természeti tájak, épített környezetünk lenyűgöző méreteit, formáit, drámaiságát és nyugalmát érzékelteti úgy, ahogy azt ő látja, ahogy átéli. .
Célja, hogy az embereket képeivel ösztönözze arra, hogy környező világunkat ne csak nézzék, de lássák is a benne rejlő szépségekkel és inspirálni kívánja embertársait a képi önkifejezésre a jelen kor számítástechnikai lehetőségeit felhasználva.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...