15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Vigyázat, házaló faárusok!

A másik módszer során a házalók elterelik a vevő figyelmét. Míg a vevő a fával van elfoglalva, a házalók társai átkutatják a sértett lakását és onnan különféle értékeket, főként készpénzt tulajdonítanak el. 

A csalók előszeretettel alkalmazzák a pénzváltós módszert is, mely során megkérik a hiszékeny sértettet, hogy egy nagyobb címletű bankjegyet váltson fel. Ilyenkor az elkövetők kifigyelik a megtakarított pénz rejtekhelyét, majd a sértett figyelmét elterelve eltulajdonítják azt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzésekkel próbálja megelőzni és megakadályozni, hogy az ismertetett módszereket alkalmazó csalók kárt okozzanak.

Tűzifa beszerzésére még mindig a legbiztonságosabb megoldást kínálják a  tüzép telepek, vagy ezen kereskedelmi tevékenységet legálisan végző vállalkozások, ahol hitelesített mérleg áll rendelkezésre.

A rendőrség kéri, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében ne vásároljanak tűzifát házaló kereskedőtől,  idegeneket pedig ne engedjenek be a lakásukba,   mivel ellenkező   esetben könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak. 

Ha a baj mégis megtörténik, kérjük, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül jelezzék a rendőrségnek a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámon, illetve a Ceglédi Rendőrkapitányság 53/310-066 központi telefonszámán.

A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...