12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Cegléden tartották a megyei döntőt

Tizenkettedik alkalommal tartották az Idősek Ki Mit Tud-ja rendezvényt Cegléden szeptember 11-én, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete, a Ceglédi „Őszikék” Szociális Alapítvány, valamint a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ szervezésében.   

A korábbi évek hagyományait megerősítve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is támogatta a rendezvénysorozatot – ami majdnem minden megyében megrendezésre kerül. Cegléden ez már a tizenkettedik alkalom, amely idén először csatlakozott ehhez a programhoz. A megyében a városunk által szervezett napra harmincegy településről kétszázhét fellépő érkezett – az előadók két felvonásban, hatvan produkcióval készültek a Ki Mit Tud-ra. A fellépők között van az a közel húsz kiállító, akik alkotásainak (festmény, szobrász és egyéb szerzemények) a rendezvénynek helyet adó Kossuth Művelődési Központ adott otthont a teljes napra.

Mikulásiné Oláh Ágnes intézményvezető tájékoztatásul elmondta: a cél az értékes alkotások, előadások bemutatása ennek a már hagyományosnak mondható rendezvényen. Idén – Szatmári Gábor rádiós főszerkesztő és Füle Győzőné önkormányzati képviselő mellett – a zsűriben helyet foglalt Baán Katalin fotóművész és Béres Károly, a zeneiskola egykori igazgatója is. A hat kategóriában – egyéni ének, csoportos ének, versmondás, rövid színdarab, hangszer és csoportos tánc – egy-egy személyt juttatnak tovább a későbbiekben megrendezett pécsi országos elődöntőbe.

Képes riport Szokolai Attilától és Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...