3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Két kategóriában is magyar bajnok

Papírforma eredmény született a hétvégi Trial Országos Bajnokságon, a borsodnádasdi Mátéhegyi Ökoparkban. Hegedűs László, a világranglista jelenlegi 7. helyezettje a zuhogó eső ellenére is elkápráztatta ügyességével a nézőket és begyűjtötte a 20 és 26 colos kategóriák bajnoki címét is. Rémes időjárási körülmények között, a vártnál kevesebb indulóval rendezték szombaton (09.14) a kerékpár trial szakág országos bajnokságát Borsodnádasdon Magyarország első, természetes anyagokból épített állandó trial pályáján a Mátéhegyi Ökoparkban.
A Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial OB indulóival és szervezőivel nem voltak kegyesek az égiek, szakadt az eső, csak a verseny zárására kezdett derengeni az ég. Már kora délelőttre feláztak a pályák, a Mátéhegyi Ökopark lejtőjén némelyik szekciót megközelíteni sem volt egyszerű a csúszós sárban. A kősziklákból, farönkökből, ágakból készült pályákon estek, keltek a versenyzők, kész csoda, hogy a nap folyamán senki sem sérült meg komolyabban (az egyetlen sérülést az egyik megcsúszó pályabíró szenvedte el, egy kicsit felhasadt a tenyerén a bőr). A triálosok hősiesen dacoltak a vízzel és sárral, a közönség csodálta és tapssal jutalmazta a kitartásukat, amit a szakág legjobbjai egy kis rögtönzött bemutatóval háláltak meg az ebédszünetben, a színpad előtt. Végül az eső alább hagyott, a sár is szikkadt kicsit, így a délutáni körök igen látványosra sikeredtek a kint maradt kis létszámú, de lelkes közönség örömére.
A ronggyá ázott értékelő lapok összesítése után kialakult sorrendek a papírformának megfelelőek lettek, a szakág hazai sztárja, Hegedűs László két kategóriában (Elit 20 és 26 colos) is bajnok lett. Hegedűs László két hét múlva Belgiumban, a Világkupán mutatja meg újra elképesztő tudását, reméljük, minél előkelőbb helyezést elérve.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...