8.9 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

I. Bringáz6unk Kerékpáros Nap

Még augusztusban döntöttünk arról, szervezzünk egy kerékpáros napot. Egyrészt szerettük volna a nyarat „örömbringázással” befejezni. Másrészt az elképzelésünk az volt, hogy a kerékpározás szerelmeseit összefogva teljesítsünk egy 46 km-es távot az Alföld egyik szép táján. A túra útvonala az AK24Team (kerékpáros baráti kör) egyik edzőköre.

Barátnőm Rácz Anita és barátaim – Györe Szabolcs (Györe kerékpár) és Vukovics József (Vukovics Zárcentrum) –segítségével, két fő támogatók – Ép-Gépész-Holding Kft. Aquarius-Aqua Kft., – hozzájárulásával sikerült megszervezni a napot. Célunk egyrészt, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpározásra, mint kikapcsolódásra, edzésformára, sportra. Másrészt napi rendszerességgel tapasztaljuk kerékpározás közben, hogy egyik-másik nagy forgalmú útszakaszon milyen veszélyes a közlekedés. Ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk a kerékpáros túra napján. Így szeretnénk felhívni a ceglédi városvezetés figyelmét Cegléd-Csemő és Cegléd-Nagykőrös útvonalak veszélyességére, kerékpárutak építésének fontosságára. A túra szeptember 15-én indult Ceglédről a város központjában lévő parkolóból.

A 150 bringázó között találtunk 7 évestől 65 éves korig részt vevőket. A távot a bringások 3 óra alatt teljesítették, a gyorsabbak kétszer is kerültek. Egy egyedi indulóra is szeretnénk felhívni a figyelmet. Külön gratulálunk Végh Attila ceglédi ultra-futónak, aki futva teljesítette a 46 km-es távot. Úgy gondoljuk sikeres volt a túra szép időben egy csodálatos őszi vasárnapot együtt tölthettünk. Folytatást szeretnénk egy biztonságosabb úton, hagyományt teremteni, az évszakok változásaiban gyönyörködni sportolás közben e szép alföldi tájon, minél több ember figyelmét felkelteni a bringázás örömére gyerekektől a felnőttekig. 

Fotó: Koronkai László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...