12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Örömóda

Ismét lendületben a környékünk fotóstársadalma. Tóth István fotóművész tárlatát a MAFOSZ-Szalon váltotta a Múzeumban, Sallai László a Ceglédi Galériában, Baán Katalin és Abonyi Maya a DUO Galériában mutatkozott be, a Kossuth Lajos Gimnázium Díszterme egy pécsi fotókör képeinek, az albertirsai zsinagóga pedig a világlátott Devcsics János fotóinak ad helyet.

A nyári hónapokban idelátogató turista csodálhatta Tóth István fotóművész válogatott anyagát. A város mértékadó művésze más-más módon, de szinte minden ceglédi alkotóra hat. Szembetűnő ez Sallai László esetében, aki eddig szinte csak magas minőségű fekete-fehér képeket tárt a közönség elé. A monokrómból most elmozdulás tapasztalható, hisz fontos részleteket visszafogott színekkel emel ki, segítve ezzel az értelmezést, megtartva a rendkívüli igényességet. 

Koncepcionális kiállítással rukkolt elő Abonyi Maya, Chopin valcerei ihlették különleges, vászonra készült fotóit, Baán Katalin vitális, főként virágok és a tárgyi környezet kombinációival készült képeit pedig a Sárik Péter Trió „Örömóda” átirata inspirálta. Általuk a kínálatáról híres DUO Galéria még inkább energiaközpontként működik. 

Az albertirsai zsinagóga korábban romos épületének tetőzetét az önkormányzat renováltatta, a szép – bár romos – belső tér egy kiállító és koncertterem ötletét vetíti elénk. A figyelem felhívására Devcsics János a termet két napra fotógalériává alakította, lécállványzat és mobil világítás segítségével. A Harmatrázó pálinkakóstolással egybekötött megnyitón Markos György humorista gondolatait hallgathattuk meg.

A Gimnáziumban láthatjuk a Dél-dunántúli Távközlési Sportegyesület Pécsi Fotókörének kiállítását, melyet Girst Ádám tanár nyit meg, 20-án, pénteken 16 órakor. A rendezvény házigazdája a Ceglédi Fotóklub, a tárlat október 11-ig látható.

Miért zengem én is? Egy művészetbarátnak lehet-e nagyobb öröme a széles választéknál, melyet a Kossuth Napok Programsorozata tovább gazdagít!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....