20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Fogdosta, majd felpofozta a nőt – Rendőrségi összefoglaló

Zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás H. Ferenc 58 éves ceglédi lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. szeptember 29-én gépkocsijával megjelent a sértett házánál és azzal fenyegette meg, hogy ha a fia által elkövetett bűncselekmény ügyében tett tanúvallomását nem vonja vissza, akkor őt és a családját is megöli. Ezt követően a férfi a helyszínről távozott. H. Ferencet a ceglédi rendőrök elfogták és házkutatást tartottak nála, melynek során 3 darab légpuskát, 2 darab gáz-riasztó pisztolyt és a hozzá tartozó 8 darab lőszert találtak és foglaltak le. A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatása indítványozását.

Az elmúlt héten beszámoltunk két olyan esetről is, ahol az elkövetők garázda, erőszakos jellegű magatartás elkövetése miatt kerültek őrizetbe. Az egyik elkövetőt – garázdaság vétsége és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt – 2013. szeptember 25-én, a másik gyanúsítottat – idős személy sérelmére testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – 2013. szeptember 26-án a Ceglédi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. szeptember 23. és 29. közötti időszakban 8 közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedni a rendőröknek, amelyből 5 esetben anyagi kár keletkezett, 1 balesetben súlyos, 2 balesetben, pedig könnyű sérülést szenvedtek az érintett személyek.

A súlyos sérüléssel járó baleset helyszínéről a balesetet okozó gépjármű vezetője a helyszínről segítségnyújtás nélkül ismeretlen helyre távozott. Albertirsa, Móricz Zsigmond utcában a Gróf Széchenyi út felé közlekedett egy személygépkocsi 2013. szeptember 29-én a reggeli órákban. A kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére és nekiütközött a neki balról érkező kerékpárosnak. Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya indított büntetőeljárást. 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri, hogy amennyiben a balesettel kapcsolatban érdemleges adattal, információval rendelkeznek, értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányságot a 06-53/310-066-os telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, 112-es központi segélyhívók valamelyikén. 

A balesetek döntő többsége az elsőbbség meg nem adása, a követési távolság be nem tartása, illetve figyelmetlenség miatt következtek be. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagyobb figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban! Balesetmentes közlekedést kívánunk! 

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....