14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Játszótereken takarított a Fidelitas

Négy ceglédi játszóteret takarítottak ki október 12-én a Fidesz ifjúsági tagozatának tagjai és a hozzájuk csatlakozó önkormányzati képviselők, valamint a főváros V. kerületi szervezetének tagjai.

– Nyár végén alakult újjá a ceglédi Fidelitas. Céljuk, hogy olyan feladatokat végezzenek el együtt, amelyek a lakosság érdekeit szolgálják – mondta el Bereczky Balázs, a ceglédi Fidelitas csoport elnöke. Ezen a hétvégén a Gubody parki, a Szolnoki úti, a Külső-Budai úti és a Kereskedelmi iskola mögötti játszóteret szemelték ki, hogy több mint 30 résztvevővel megtisztítsák azokat a gyerekeknek: összeszedjék a szemetet, az avart és a száraz ágakat. Az akcióhoz csatlakozó az V. kerületi Fidelitas elnöke Szabó Krisztián elmondta: szeretnék megmutatni, hogy nem csak beszélnek, hanem tesznek is a lakosságért. 

– A dohányzás elleni törvénynek köszönhetően nagyon sokat javult a helyzet a játszótereken az utóbbi időben – mondta a helyszínen Rimóczi Gábor, önkormányzati képviselő. – Amióta a gyerekjátszókon és közvetlen közelükben nem lehet cigarettázni, sokkal kevesebb az eldobált csikk és üvegcserép. A város játszóterei a jelenlegi városvezetés idején épültek át úgy, hogy megfeleljenek az EU szabványoknak, biztonságosak, fejlesztők és szórakoztatók legyenek a gyerekek számára. Ősztől egyébként lehetősége lesz a városnak arra, hogy száz fővel több közmunkást foglalkoztasson a köztereken, köztük a játszótereken is – vagyis folyamatosan gondoskodjanak azok megtisztításáról – mondta a képviselő.

A Lidl mögötti lakótelepen található játszóteret is célba vette a Fidelitas csapata, ahol zöld hulladékot szedtek össze, a homokozókat gereblyézték át. – A helyi anyukákkal kapcsolatot tartva, pontosan tudom, hogy hálásak lehetünk a helyi lakóközösségnek, mivel nagyon tisztán tartják a játszóteret. Rendszeresen takarítják, gondozzák azt. Így szemét nem lévén, gereblyézéssel tettük magunkat hasznossá. Köszönet a lakosságnak! – mondta el Hörömpő Annamária önkormányzati képviselő.

Fotók az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...