17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Szeméthalom a ceglédi vasútállomáson

Ugyanezen a napon, az index.hu honlapon jelent meg közlemény miszerint október 7-18 között, “két hét alatt 90 tiszántúli és Duna-Tisza közi állomást takarítanak ki a vasutasok. A hétfőn kezdődött akcióban, a vasúttársaság közleménye szerint a MÁV-csoport több száz dolgozója vesz részt. A vasutasok egyebek közt takarítanak, szemetet szednek és padokat festenek majd. (…) megmutatva, hogy felelősséget éreznek az utazókat váró környezet szépítéséért, a vasúti szolgáltatások minőségének folyamatos javításáért” – írja a MÁV közleménye. Az index.hu megjegyzi, a közleményben arra nem térnek ki, hogy miért van szükség az önkéntesek takarítására, amikor évente milliárdok mennek el az állomások tisztítására és karbantartására . A kijelölt állomások között a ceglédi nem szerepel.

Levélben felkerestük a ceglédi állomás vezetőjét, Balogh Árpádot, hogy megkérdezzük miért nem. Válaszlevelében a MÁV kommunikációs igazgatósága az  olvasói levél kérdéseire is válaszolt: “Kérdésére válaszolva: a MÁV által szervezett mostani önkéntes takarítási akció 90 vasútállomást érintett, köztük kisebb és nagyobb állomásokat, megállóhelyeket. Cegléd állomás (ahogy több száz másik állomás sem) most nem szerepelt a listán, az a következő ilyen akcióinkban fog szerepelni.

A hagyományos értelemben vett, napi jellegű takarításokat a vasúttársaság folyamatosan végzi utasforgalmi területein, a mostani akció ezen felüli tevékenységet, így például egyebek közt padok festését, szemetesek festését, zöld területek rendezését tartalmazta. A mintegy 90 helyszínen közel 400 vasutas tevékenykedett, köztük forgalmisták, gépészek, irodai dolgozók, logisztikusok stb., akik alapvetően nem ilyen tevékenységet végeznek, ám ezzel szemmel láthatóan, „terepen” is tenni kívánnak szolgáltatásaink fejlesztéséért.

Az olvasói levél kapcsán tájékoztatjuk, hogy intézkedtünk a jelzett ceglédi üzemi terület rendbe tételéről. A levélben szereplő, biztonsággal kapcsolatos kijelentések kapcsán tájékoztatjuk, hogy a vasúttársaság maximálisan felügyel a vonatok biztonságos közlekedtetésére. Mindamellett a levélíró állomásfőnököt érintő megjegyzései kapcsán szeretnénk jelezni, hogy az állomásfőnök kifejezés forgalmi szakterületi munkakört jelöl, az állomásfőnök a vonatforgalom lebonyolításának irányítását végzi. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az állomási területeknek nincs gazdája, az utasfogalmi és üzemi területek takarítása, rendbe tétele meghatározott szakághoz tartozik.”

(Az alsó fotó illusztráció, forrása: Népszabadság)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....