12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Családi verekedések hete – Rendőrségi összefoglaló

Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. október 7. és október 13. közötti időszakban 5 közúti közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedni a rendőröknek. Az értékelt időszakban, valamennyi balesetben anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.  

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagyobb figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban! Balesetmentes közlekedést kívánunk! 


„Látni és Látszani”! Pest megyében is

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (PMBB) – csatlakozva az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), valamint az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) 2012-ben útjára indított kezdeményezéséhez,– az ősz, a ködös reggelek és a korai sötétedés beköszöntével- 2013. október 1. és december 15. között felkészülési időszakot hirdet a „Látni és Látszani” kampány részeként. 

Az akció keretében a résztvevő szervizekben lehetőség nyílik a személyautók, tehergépjárművek, valamint a motorkerékpárok világítástechnikai berendezéseinek térítésmentes átvizsgálására, a gépjármű tulajdonosok, pedig- ugyancsak ingyenesen- megvizsgáltathatják látásukat a kampányhoz csatlakozott optikákban. 

Az akció természetesen nem öncélú. 2013. november 7.-től december 15-ig fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak az autósok a Pest megyei utakon. Az ellenőrzések célja elsősorban a már említett világítástechnikai berendezések működőképességének ellenőrzése, azok rendeltetésszerű használata. Az ingyenesen elvégzett átvizsgálásról a szerviz minden esetben igazolólapot állít ki, amelyet a gépjármű vezetője be tud mutatni az intézkedő rendőrnek, ezzel jelentősen csökkentve az ellenőrzés időtartamát. 

A felkészülési időszakban, Pest megyében ingyenesen felkereshető szervizek és optikusok listája a www.latnieslatszani.hu honlapon bárki számára elérhető. 

A tapasztalatok szerint az őszi időszakban a közlekedési balesetek jelentős részét az okozza, hogy a gépjárművezetők helytelenül, nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Rossz látási viszonyok között a belátható útszakasz megvilágítása ugyanolyan fontos, mint önmagunk láthatóvá tétele a többi közlekedő számára, ezért a kampányhoz kapcsolódóan a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2013. október 15.-től a fokozott ellenőrzés végéig- december 15.-ig- hetente jelentkező nyereményjátékkal kívánja népszerűsíteni a program célkitűzéseit. A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Facebook oldalán 2013. november 4-től minden hétfőn elérhető teszteket helyesen kitöltő, és azt az adott hét vasárnapjáig a PMBB e-mail címére (pestmegyeibb@gmail.com) visszaküldő játékosok értékes ajándékot kapnak.

Közlekedjünk ősszel is biztonságosan Pest megye útjain!

PEST MEGYEI BALESET-MEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...