5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Rossz útállapotok

Üdvözlettel, a balesetmentes közlekedés régi híve és propagálója: Dr. Rátonyi Dénes


VÁLASZ

Tisztelt Dr. Rátonyi Dénes! Az Önkormányzat alapvető szándéka, hogy a városban minden, így az utak jó állapota is a ceglédi polgárok kényelmét szolgálja és a lehető legnagyobb rendben legyen. A problémát természetesen érzékeljük, és anyagi lehetőségeinkhez képest igyekszünk is kezelni. Ahhoz, hogy a városban lévő utak és járdaburkolatok teljesen új burkolatot kaphassanak, esetleg az aszfalttal nem rendelkező utakat is burkolattal lássuk el, az Önkormányzat teljes költségvetése 20-25 %-ának megfelelő összegre, mintegy egymilliárd forintra van szükség.

Az Önkormányzat jól látja, hogy a 2012-2013-as elhúzódó téli időjárás jelentősen lerontotta az utak állapotát, rengeteg új kátyú keletkezett, a korábban helyrehozott útszakaszok egy része tönkrement. Épp ezért 2013 tavaszán mintegy 15 millió forintot költött a város az utak kátyúzására, ami hozzávetőlegesen a központban lévő utak részbeni kijavítására volt elegendő.

Mindezek ellenére, mivel az Önkormányzat számára kiemelt jelentőségű a probléma mielőbbi megnyugtató megoldása, idén ősszel Cegléd tovább kívánja folytatni a kátyúzási munkákat, melyre az első ütemben 9 millió, majd további 15 millió Ft-ot kíván fordítani. Az első ütem kátyúzási munkái már megkezdődtek és későbbiekben folytatódik a második ütem munkáival, ami azt jelenti, hogy várhatóan a tél beállta előtt a város területén a legtöbb kátyút kijavítjuk.

A lakossági bejelentések alapján önkormányzatunk folyamatosan frissíti a kátyúnyilvántartást, illetve a pontosság és az egyszerűség érdekében www.cegled.hu oldalon, a térinformatikai portálon is be lehet jelölni az úthibákat, amelyeket a lehetőségekhez mérten igyekszünk kijavítani.

A város költségvetése hamarosan megérzi azt a könnyebbséget, amit az  állami adósságátvállalás jelent, így reméljük, a jövőre már több pénzt tudunk szánni erre a nagyon fontos feladatra.

Polgármesteri Kabinet

Fotó: Krizsán Ervin

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...