9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Európai színvonalú futballpályával erősít Cegléd

Egy nagy- és egy kisméretű műfüves futballpályát is átadtak csütörtökön, Cegléden, a beruházások a TAO felajánlásokból és önkormányzati önrésszel készülhettek el. Már a kormány előtt van az a stratégia, amely a mindennapos testnevelés órák infrastrukturális hátterének kialakításáról szól – mondta Cegléden Kiss Norbert, a sportkapcsolatokért felelős államtitkár. 

Két műfüves futballpályát is átadtak csütörtökön, Cegléden, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület Malomtó széli sporttelepén. A 110×72 méteres nagypálya mintegy 130 millió forintba került, a 26×46 méteres kispálya pedig mintegy 27 millió forintból épült,70 százalékos támogatással. Az európai színvonalú pályák mind a négy évszakban használhatók, világítással és labdafogó hálóval is ellátták őket, a borításuk pedig a FIFA által preferált műfű. Ezzel a beruházással Cegléd a labdarúgás régiós központjává vált – mondta a CVSE elnöke, Horváth József. A pályát átadó polgármester, Földi László elmondta: a beruházást annak köszönhetik, hogy a kormány lehetővé tette, hogy a cégek a társasági adójuk 70 százalékát felajánlhatják a látványsportokra. 

November 23-án Zsengellér Gyulát – végakarata szerint – Cegléden temetik újra. A CVSE sporttelepét, ha a család is hozzájárul, a világhírű futballistáról nevezik el – jelentette be Cegléd polgármestere. 

Az átadási ünnepségen jelen volt Banai Péter, az NGM helyettes államtitkára és Cegléd szülötte, aki elmondta, az Eurostat szerint Magyarország a legjelentősebb államháztartási konszolidációt hajtotta végre, és a fejlesztések közül kiemelkednek azok, amelyek a sportot célozzák. A sportkapcsolatokért felelős államtitkár, Kiss Norbert pedig úgy fogalmazott: „Amíg ennek az országnak sportszerető kormánya van, addig a sportfejlesztések nem érnek véget”.

A pálya átadásakor átvágott nemzetiszínű szalag egy darabját Liptai Jánosnak adták át, aki fiatalkorában sikeres futballista, édesapja pedig a CVSE pályabírója volt. 

Már a kormány előtt van a Belügyminisztérium és az EMMI közös fejlesztési stratégiája, ami a mindennapos testnevelésórák infrastrukturális hátterének biztosítását körvonalazza. Kiss Norbert sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ezt csütörtökön mondta el az után, hogy a város polgármesterével, Földi Lászlóval együtt részt vett a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola testnevelésóráján. 

A helyettes államtitkár elmondta: a fejlesztési a stratégiában iskolai tornaterem bővítési program is szerepel, ami mögé pénzt is rendelnek, de a tervek szerint arra is lehetőség lesz, hogy a településeken létrejött sportfejlesztéseket közoktatási célokra használják. Példaként a Cegléden felépítendő 2000 négyzetméteres judo központot említette Kiss Norbert, a beruházás részleteiről a közelmúltban született döntés. 

A rendhagyó testnevelés órának helyet adó szakközépiskola igazgatója, Imréné Lukács Ildikó elmondta, jelenleg a 9. és 10. osztályosoknak van mindennap testnevelés órájuk, ezzel az iskola tornaterme, tornaszobája és kondicionáló terme már teljes iskolaidőben foglalt. A későbbiekben, illetve télen csoportösszevonásokkal biztosítanak helyet az óráknak, illetve a tervek szerint hamarosan átadják a városi uszodát, amely az átépítés után szintén alkalmassá válik a tanórák megtartására. A ceglédi uszoda-beruházás első üteme egyébként célegyenesben van, a régi városi strand 450 millió forint TAO pénz és 200 millió forint önkormányzati önrész felhasználásával válik a kor követelményeinek megfelelő, télen-nyáron használható uszodává. 

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...