4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Finisben a Városi Uszoda építése

Ha a tervek szerint haladnak a munkálatok, lassan finisébe érkezik a Városi Uszoda építése. A májusban kezdődött építkezés ütemterve szerint november 30-ig elkészül, decemberben átadásra kerül az intézmény. Ennek különösen a vízipólós gyerekek, fiatalok, szüleik és a szakosztály vezetése örül, ugyanis az ősz megérkeztével meglehetős nehézséget okozott az edzések megtartása. Vannak csapatok, ahol csak szárazföldi edzéseket tartanak, mások a környező városok uszodáiban edzenek.  

– Hol tartanak a munkálatok, teljesíthető-e a nyitás tervezett időpontja? Hogyan oldják meg addig az edzéseket? – kérdeztük Veres Rudolf szakosztályvezető helyettest.

– Az uszoda várható átadási időpontja december vége lesz. Ezt követi a próbaüzem, amely fokozatos terheléssel kb. 3 hétig tart. A vízilabdások ezt követően vehetik használatba az uszodát. Ennek pontos feltételeiről még nem tudunk, egyeztetni kell a majdani uszodavezetéssel és a CVSE-vel.

Az építkezés idejére az edzéslehetőségeink jelentősen lekorlátozódtak. Hála a Termálfürdő vezetésének – akiknek ezúton is köszönjük – a nyári időszakban szinte zavartalanul edzhettünk, fizetnünk nem kellett. A hideg beálltával a sok milliós fűtésszámlát az egyesület nem tudta bevállalni, így máshogyan kell az edzéseket megoldani. A csapataink lehetőségeinkhez mérten a környező városok – Kecskemét, Monor, Szolnok, Tiszakécske, Budapest – uszodáiban edzenek, az előkészítő csoportoknak jelenleg csak szárazföldi edzése van. Köszönettel tartozunk a szülőknek, akik sokat segítenek nekünk a gyerekek edzésre juttatásában, valamint az elkötelezettségükért, hogy kitartanak a vízilabdasport mellett a nehezebb időkben is.

Fotók az építkezésről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...