13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Cigarettát kért, megtagadta, lefejelte – Rendőrségi összefoglaló

Egy személygépkocsi 2013. november 8-án az esti órákban- feltehetően figyelmetlensége miatt- Cegléd, Szív utca és Alkotmány utca kereszteződésénél nekiütközött egy kerékpárral közlekedő személynek, akit a mentők kórházba szállítottak. A baleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.


Jó tanácsok a közlekedőknek 

Az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés terén. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez az autósoknak alkalmazkodni kell. Esőben jobban csúsznak a kerekek, megnő a féktávolság, a nagyobb vízfelületen, pedig a vízen csúszás veszélye fenyegethet. Ha a hőmérséklet 0 C fok és mínusz tartományba süllyed, akkor számítani kell arra, hogy a vizes-nedves útfelület lefagy. Ez még jobban megnöveli a csúszásveszélyt. Ennek köszönhetően romlik a menetstabilitás, valamint ebben az időszakban csökken a látótávolság, ami tovább fokozza a balesetveszélyt. A gépjárműveket – főleg hosszabb autóút előtt – ajánlatos már a tél beállta előtt alaposan átnézni.

Az őszi – téli időszakban a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit, ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A fényszórókat és a többi lámpát gyakrabban kell tisztítani. Ilyen körülmények között ügyeljenek a követési távolság betartására is, mivel így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata, hirtelen fékezés esetén mi is biztonságosabban meg tudunk állni. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagyobb figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban! Balesetmentes közlekedést kívánunk! 


Bűnügyi események

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. Máté 26 éves jászkarajenői lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, Cs. Máté 2013. április 24-én az éjszakai órákban Jászkarajenő, Fő utcán letörte egy kiültetett gömbakácfának a tetejét. A 26 éves férfi ellen folytatott büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészség részére. (Fotó – bővebben: miabonyunk.hu itt…)

Súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás M. József 37 éves csemői lakos ellen, aki 2013. október 18-án 13 óra körüli időben megjelent egy ceglédi takarmányboltban, ahol a sértett eladóként dolgozott. Itt a sértett és a 37 éves gyanúsított szóváltásba keveredett egymással, ami dulakodássá fajult. A sértettnek orvosi ellátást igénylő sérülése keletkezett. M. József ellen- szabadlábon hagyása mellett- folytatott nyomozást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészség részére. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást V. Tibor 33 éves ceglédi lakos ellen rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves férfi 2013. október 13-án az esti órákban két ismerősével együtt egy ceglédi vendéglátóhelyen italozott. Ugyanezen a helyen tartózkodott a sértett és egy barátja, akik később távoztak a helyről. Ekkor a gyanúsított utánuk ment, leszólította a sértettet és cigarettát kért tőle. Mivel ezt megtagadta, V. Tibor egy alkalommal lefejelte a sértettet, aki az ütéstől elesett.  

A bejelentés alapján a kiérkező járőrök V. Tibort elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....