14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Egy éves a La Toscana

– Ez azt jelenti, hogy mindenkinek az egyedi kívánságai alapján főztök?  

– Mindenkinek egyénre szabottan készítem el az ételt, sőt már arra is volt példa, hogy valaki saját receptjét kérte, de persze abban is volt egy kis csavar. A La Toscana különlegessége, hogy a tulajdonos – jómagam – a séf is vagyok egyben. Van ugyan étlapunk, heti ajánlatunk, menünk, de gyakori, hogy kijövök a konyhából és megkérdezem mit szeretne enni a kedves vendég, és személyesen ajánlok egyedi ételkölteményt. Azt az elvet vallom, hogy hiába van a mi ízlésünk alapján összeállítva egy étlap, ha a húsételhez a vendégnek nem tetszik a köret, vagy valamilyen alapanyagot nem szeret, esetleg valami mást viszont kér még hozzá. A törzsvendégek ízlésének megismerése és szokásainak megjegyzése után már bátran ajánlok akár új ízeket is kipróbálásra. Az a véleményem, hogy az emberek megunják az egysíkú dolgokat. Szeretik felkapni a fejüket valamire, ami kicsit más, mint a megszokott. Ez az ételek, alapanyagok mellett lehet egy különleges kávé, házi szörp, vagy a ház bora is.

Természetesen minden vendégnek segítünk, irányítjuk az ízlésüket, hogy mihez mi illik, legyen az köret vagy ital, hogy jó szájízzel távozzon. Sokkal könnyebben tud választani a betérő, ha megosztjuk velük a termékek, ételek mögött álló történeteket is. Ezért fontos, hogy minden beszállítóval személyes kapcsolatban vagyok, így megismerem a terméket. Összegezve tehát a titok abban áll, hogy az ember szeresse, amit csinál és ha így van, mindig talál embereket, akik ezt majd értékelni fogják. Nyilván emellett örökké tanulni kell, én is sok dolgot tanultam meg – többek között a borainkról, a kávéról és a sörünkről – az egy év alatt. 


– Ki a célközönséged, üzletemberek, családok? Milyen típusú vendég érzi magát otthon a La Toscana-ban?

– Többen mondják, hogy drága vagyok a ceglédi árakhoz képest. De én úgy gondolom mindenki, aki szeret jót enni, jó alapanyagokból, reális áron, kellemes környezetben, egyénre szabott módon, az jól érzi majd magát nálunk. Amikor nyitottunk nem akartam menüzni, de végül engedtem a nyomásnak és nagy siker lett. Tényleg nem olcsó a menünk, de aki megkóstolja azt mondja, hogy megéri. Én a menüre is ugyanolyan figyelmet fordítok, mint az a la carte ételekre, ugyanúgy első osztályú anyagokból, különleges minőségben készülnek. A legfontosabb számunkra, hogy jól érezze magát nálunk a vendég. A hibákkal kapcsolatban ezért újszerű a megközelítésem, hiszen csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, bármilyen profi csapattal is hibázhat az ember. Viszont meg lehet és kell kérdezni a vendéget miben hibáztunk és lehet tompítani a csalódást, akár egy új étel elkészítésével vagy valami más figyelmességgel. Az őszinteségre, egyenességre mindig vevők az emberek, ez a személyes kontaktus talán az egyedi fűszere a La Toscana-nak. 

– Jövőbeli tervek?

– Számtalan megvalósításra váró ötletem van. Optimistán nézek a jövőbe: minden reggel úgy kelek, hogy ez is egy olyan nap lesz, amikor bármi megtörténhet, amikor csodát kell tenni. Emlékszem tavaly nyitás után mondták a borúlátók, hogy rossz időben nem jönnek majd a vendégek, de nem nekik lett igazuk: egy meghitt baráti beszélgetésre, borozásra, egy finom vacsorára a párjukkal mindig lesz igényük az embereknek.

Fotók a La Toscana bisztróról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...