12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Merre tovább Cegléd?

A nyár folyamán felmérték: melyek azok a fejlesztési igények, melyek alapján a fejlesztési programok egy nagy része körvonalazódni látszik. A következő lépés, hogy olyan gazdaságfejlesztési fókuszú, foglalkoztatást növelő programokat fogalmazzanak meg, amely a következő európai uniós időszak forrásaiból támogathatók lesznek. 

Mint ismeretes, a pest megyei fejlesztési lehetőségek nagyban eltérnek a többi megyétől, elsősorban a rendelkezésre álló források felhasználásának lehetősége terén – erről is beszélt többek közt köszöntőjében Hegedűs Ágota. „Örülünk ennek a kezdeményezésnek, hogy Pest Megye Önkormányzata a Dél Pest Megyei régiót megszólította. Tudjuk hogy Pest megye három nagy telepre van szakadva és Dél-Pest megye hátrányos helyzetben van. Örülünk, mert úgy gondoljuk hogy a Pest Megyei Koncepcióban el kell hogy hangozzonak a mi problémáink, nehézségeink. Tavaly megalakult Cegléd és Térsége Vállalkozók Szövetsége, mely egy alulról jövő kezdeményezés: tehát az itt levő vállalkozók érzik annak a szükségét, hogy valamit tenni kell.” – fogalmazott a munkacsoport első ülésén az alpolgármester.

A tanácskozáson elhangzott: kettős célja van a kezdeményezésnek. Egyrészt az uniós időszakra való felkészülés és a Pest Megyei Területfejlesztési Koncepcióról adott helyzetkép feltárása, valamint az, hogy azokban a kistérségekben – amiket a koncepció szintjén úgy nevesítettek hogy leszakadó vagy lemaradó kistérségek – szeretnék ha egyfajta gazdaságfejlesztési együtt gondolkodás indulna el. Ez pedig azt jelenti, hogy a koncepcióban megfogalmazott elképzeléseket konkrét intézkedésekké kell formálni.

Fotók az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....