5.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Veszélyes játék

Soha ne működtessünk sérült tűzijátékot, a használati utasításban leírt védőtávolságot és rögzítési módot mindig tartsuk be, indításkor ne hajoljunk az eszköz fölé. Csak szabadban működtessünk tűzijátékokat, azokat ne irányítsuk emberek, gépkocsik, épületek felé. A földön forgó, pattogó pirotechnikai termékeket, piroboxokat, telepeket kizárólag stabil, egyenletes, nem gyúlékony talajon használjunk. Ezek működtetési helyét úgy kell megválasztani, hogy a leírásukban feltüntetett biztonsági távolságon belül ne legyen semmi, ami meggyulladhat. Rakétát soha ne indítsunk olyan helyről, ahol például faág vagy villanyvezeték áll az útjában. Erős szélben a pirotechnikai eszközök felhasználását halasszuk el. Egy tűzijáték csak egyszer működtethető, ha nem indult be, ne próbáljuk újra meggyújtani és mindig várjunk pár percet a megközelítésével. A tűzijátékokat megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be.

Az év végi szórakozás közben se feledkezzünk meg arról, hogy a tűzijátékkal járó erős fény- és hanghatás megijesztheti háziállatainkat. Tűz esetén haladéktalanul hívja a 105-ös segélyhívó számot!

A pirotechnikai termékek használatával kapcsolatos figyelemfelhívó kisfilm itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...