3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Cegléd zamata

Cegléd Zamata néven tavaly készíttetett először préselt almalét saját terméséből Klément György díjnyertes ceglédi borász és gazdálkodó. Idén már az engedélyeztetés stádiumában van az a beruházás, amely modern gépsorral dolgozza fel egészséges gyümölcslévé a zamatos helyi almát, meggyet, barackot és szőlőt.

– Tavaly a 100 %-os, tartósítószermentes termék próbaképpen 30 mázsa almából készült és nem várt sikert aratott. Már csak egy kevés maradt az Árpád utcai üzletünkben. – számolt be a rendkívüli érdeklődésről a vállalkozó – Cegléd környékének különösen kiválóak az adottságai a gyümölcstermesztéshez, mivel a napsütéses órák száma magas, ez a gyümölcsérés stádiumában sokat hozzá ad az íz- és zamatgazdagsághoz. Ezt bizonyítja az is, hogy a környéken számos világhírű szeszüzem, pálinkafőző hasznosítja a helyi gyümölcsöket. – tette hozzá.

A vállalkozó azt is elmondta, gondolkodnak a saját termelésű gyümölcsök mellett körte, birs vagy akár olyan különlegességek, mint cékla-alma, illetve homoktövis feldolgozásában is.

– A Cegléd Zamata márkanévre épülhetne más gyümölcsalapú termék is, pl. aszalványok, puffasztott gyümölcsök, de akár helyi márkanévvé válva, más minőségi ceglédi termékeket gyártó manufaktúrákat is összefoghatna. – adott betekintést távolabbi terveibe Klément György.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...